Elbutulás vagy a gyógyszerek?
Édesanyám mentálisan beteg. Nem szeretném bőven kifejteni. Röviden: 18 voltam mikor apám elköltözött. 3 éve váltak el. Addig apám napi szinten zaklatta anyukámat telefonon vagy személyesen. Durva dolgokkal bántotta. Velem is ezt csinálta sőt vert mikor gyerek voltam. Anyukám szed nyugtatót meg mindenféle h.ülye bogyót. Ennek ellenére mindig idegeskedik, szorong. Mindig azokról beszél akik bántották. Ezeken agyal.
Tavaly kérdezte mit esznek az emberek karácsonykor? Ő erre már nem emlékszik. Nem tudja mit főzzön. Mikor mézeskalácsot sütöttem, megkérdezte az mi? Pedig régen ő is csinált. Párommal élek együtt. Mikor itt volt anyum és én egyedül fogadtam megkérdezte ki ül a kanapé jobb oldalan hogy ki van feküdve. Mondtam a párom. És ő kérdezte ki az? Elfelejtette hogy ez kinek a lakása. És még sorolhatnám.
Bocsáss meg, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de jártam hasonló cipőben az Édesapámmal.
Nem lenne jobb helyen egy erre szakosodott idősek otthonában?
Mert így, hogy egyedül él, én nem lennék túl nyugodt.
Korábban próbálkoztunk azzal is.
De mivel ő nem akar oda menni így nem vihetik be.
Meg az orvosok is azt mondták hogy még nem.
Igaz tudják hogy mentálisan beteg, de már nincsenek olyan helyek, mert az állam bezáratta azokat pár éve.
Kedves Kérdező, talán el lehetne kezdeni a gondnokság alá helyezését, akkor dönthettek helyette, én tudok egy nagyon kulturált otthont, demens betegeknek.
Ha érdekel, megküldöm az elérhetőségét privátban.
Igaz nem ingyenes, de ha erre sor kerülne, ki lehet adni, vagy el lehet adni anyukád otthonát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!