Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Baj, ha a csalánteába cukrot...

Baj, ha a csalánteába cukrot teszek?

Figyelt kérdés
Nem fogyókúra céljából iszom, szóval nálam nincs kimondottan tiltólistán a cukor. Egy könyvben úgy olvastam, hogy a csalánteát cukor nélkül kell inni, de nem írja, hogy miért. Több helyen azt olvastam, hogy mézzel lehet inni, de az nincs itthon, viszont édesítés nélkül nem nagyon tudom meginni. Ez baj?
2010. máj. 4. 11:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is így tudom, hogy cukor nélkül kell inni. Szerintem a méz mehet, bár én üresen is megiszom, de csak akkor, ha hideg.
2010. máj. 4. 12:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
mézzel igyad, cukrot ne tegyél bele, mert a hatóanyagot károsítja.
2010. máj. 4. 12:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát tényleg kissé fura íze van üresen, de én simán megiszom. Viszont ízesítésnek a mézet kellene választanod. Nem tudom, hogy árt-e a cukor, viszont a méz egészségesebb, és az íze is jobban harmonizál a csalánteával. Régebben azzal ittam, tavaszi méregtelenítési kúraként. Szerezz be mézet, lehetőleg valódit, mert olyan sok a hamisítvány, hogy még az okoz majd problémát.
2010. máj. 4. 12:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Bajnak nem baj, de úgy már kevésbé hat (vagy semennyire). Amúgy nem olyan rossz édesítetlenül.
2010. máj. 4. 12:24
 5/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Akkor valahogy megpróbálom meginni cukor nélkül :S Mézet venni most nem nagyon van pénzem, sajnos olyan drága :S Pedig amúgy imádom a mézet.
2010. máj. 4. 12:35
 6/9 anonim ***** válasza:
NEM
2010. máj. 4. 13:28
 7/9 anonim ***** válasza:
A gyógyteákat nem ajánlatos ízesíteni.Ha rendszeresen fogyasztod meg fogod szokni az ízét.A csalán nem is annyira rossz,vannak nála sokkal rosszabb ízű gyógynövények is.Esetleg próbáld meg keverni jó ízű füvekkel(bodza,hársfa,borsmenta ...)hátha úgy jobban ízlik.
2010. máj. 4. 18:23
 8/9 A kérdező kommentje:

Ez jó ötlet, köszönöm.

Az a fura, hogy pl. a cickafark teát simán megiszom minden nélkül (ha hideg), pedig annak kb. legelő íze van :)

2010. máj. 4. 18:53
 9/9 Főzős Laci ***** válasza:
Nem szabad cukrot tenni a gyógyteákba,csak kevés mézet.Egyébként a csalántea kifejezetten jó ízű!Amelyik pedig rossz,azt nem ízlelgetni kell,hanem meginni!
2010. máj. 13. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!