Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A nagyon kimagasló arcmemória...

A nagyon kimagasló arcmemória alakulhat ki autistánál, aspberger szindrómásnál?

Figyelt kérdés
Csak nagyon enyhe dologról van szó, az illető korábban ismételte a mondat utolsó szavát, cserélte a betűket, tárgyakhoz túlzottan ragaszkodott/ rgaszkodik, magának való, de ezenkívül teljesen normális. Viszonylag teljes életet is él.

2016. dec. 28. 21:50
 1/2 Metionin ***** válasza:

Igen, elméletileg náluk "gyakoribb" az ún. fotografikus memória, bár ez úgy önmagában elég ritka dolog.

Én aspi vagyok, gyerekkoromban csak ilyen memóriám volt, szívtam is miatta eleget. Külön kellett megtanulnom szelektálni a dolgokat, különben mindent mentett az agyam úgy ahogy volt. Arcokat én kifejezetten nem ismerek fel, az anyám mellett is képes vagyok elmenni az utcán, inkább tárgyakat, számokat, hangokat jegyzek meg. Ha valamit lefotóz az agyam, akkor 20 év múlva is vissza tudom idézni de ami nincs rajta a "képen" (hol volt, mikor volt, ki volt az) azt nem.

Ám nem biztos, hogy az illetőnek fotomemóriája van, lehet hogy egyszerűen az arcokra ennyire emlékszik.

2016. dec. 30. 19:10
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a tartalmas választ, az sztem nincs neki, akkor csak ennyire emlékszik az arcokra :)
2016. dec. 30. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!