Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Felfáztam volna?

Felfáztam volna?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Igazából az a helyzet lényegében hogy folyamatosan pisilnem kell.Egyszerűen iskolába menet is ami kicsit több mint 1 óra,rámjön a pisilhetnék úgy,hogy elötte szinte nem ittam semmit.Minden szünetben megyek.Érdekes hogy amikor elmegyek wcre,alig jön valami,pedig úgy éreztem elötte hogy nagyon kell.És utánna is úgy érzem mintha kéne pedig nem.Most jelenleg az alhasam is fáj.A vizeletem normális színű,nem véres.Viszont eléggé idegesít,hogy nemtudok hazajönni úgy,hogy ne keljen minimum egyszer leszállni az adott tömegközlekedési eszközről.Egyébként körübelül 3 napja van ez.Szerintetek ez az lehet?Érdemes vele elmenni orvoshoz?

2016. dec. 1. 18:50
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja és 16 éves fiú vagyok!
2016. dec. 1. 18:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen, az! Felfázás, más néven hólyaghurut tipikus tünete, hogy szinte állandóan pisilni kell az embernek, de csak pár csepp vizelet ürül, amit általában fájdalom kísér. Ha még nem véres a vizeletet, akkor az azt jelenti, hogy nem túlzottan vészes a dolog, előfordulhat, hogy otthon is ki tudod kúrálni.

Igyál rengeteg folyadékot (legalàbb 4 -5 litert egy nap), ami szénsavmentes ásványvíz vagy gyógytea legyen. Pl. kamilla tea gyulladáscsökkentő hatású, de citromfű tea is vírus és baktériumölő.

A lényeg, hogy a sok folyadék tulajdonképpen átmossa a húgyutakat, így elősegíti a baktériumok gyors kiürülését a szervezetből.

Ha ezek a praktikàk nem válnának be és pár napon belül nem javul, vagy esetleg vér is megjelenik a vizeletben, mindenképp menj urológiára, vagy minimum a háziorvosodhoz. Ők vizelet gyors teszttel meg tudják állapítani mennyi genny van a vizeletedben és antibiotikummal tudják kezelni.

2016. dec. 1. 20:27
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!:)
2016. dec. 1. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!