Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ismer valaki olyan embert...

Ismer valaki olyan embert akinek segített a kemoterápia?

Figyelt kérdés
A környezetemben eddig csak olyan esetről tudok ahol nem segített. Mire jó egyáltalán a kemo?
2016. nov. 28. 11:33
 1/6 anonim ***** válasza:
64%
Nagyon sokféle kemo összetétel van,hogy ki milyet kap az függ a daganat típusáról és az állapot súlyosságától. Igen,láttam már olyat,aki meggyógyult kemo után,de közülük egyiknek sem előrehaladott daganat volt és a "legenyhébb" kemot kapták. Én is úgy gondolom,hogy egy előrehaladott daganatos betegségben használt kemo inkább árt,mint használ és az ép sejteket előbb öli meg,mint a rákosakat, és a legtöbb ilyen beteg épp a kemoterápia mellékhatásába hal bele.
2016. nov. 28. 11:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Jelen! 7 éve kezeltek mellrákkal, 2 műtét, 6 kemoterápia, 35 Sugár és 18 Biológiai kezelést kaptam. Túléltem, itt vagyok!

Hozzá kell tennem, hogy nàlam sikerült időben elcsípni a daganatot, nem volt még áttét sehol. Viszont a legagresszívabb típusú mellrákom volt, ezért kellett a drasztikus kemó. Akkor azt mondták az onkológusok, hogy kemó nélkül 2 évet sem élhetek túl...ha felveszem a kemót, akár 20 évig is tünetmentes lehetek. Ez volt 7 éve.

Nem mondom, hogy "büntetlenül" megúsztam, mert sajnos a kemó sok olyan későbbi betegséget okozott, ami előtte nem volt, de itt vagyok és élek!!!

2016. nov. 28. 12:23
 3/6 A kérdező kommentje:

1, Igen ezek előrehaladott esetek voltak. Én nem értek hozzá, csak fura volt számomra hallani mennyien kapnak kemot, aztán mind meghal. Persze gondolom kemo nélkül is meghaltak volna, de szerettem volna hallani olyan esetről ahol nem hiába adták. Köszi.

Ha viszont előrehaladott állapotban nem segít, akkor miért javasolják a szakemberek? Gondolom ők ismerhetnek olyan eseteket ahol segített. NEm?

2016. nov. 28. 12:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Többen vagyunk, akikkel együtt kaptuk a kemót 7 éve (kb. 10 emberről biztosan tudok), és még mindannyian élünk! 😊 Sok rémhír terjeng a kemóról, de ha nem lenne pozitív hatása, vagy lenne esetleg kíméletesebb gyógymód a rák kezelésére, az onkológusok sem ezt alkalmaznák!

Egyébként ha már annyira előrehaladott a rák, vagy áttéteket adott a szervezetben több helyen, akkor már az onkológusok is azt szokták mondani, hogy nem érdemes felvenni a kemót, mert már úgysem segít 😞

2016. nov. 28. 13:30
 5/6 VaSzab válasza:
100%

2012-ben diagnosztizáltak rosszindulatú, áttétes hererákkal!

Műtét és 3kemo után teljesen tünetmentes vagyok! Sőt azóta megszületett teljesen egészséges kislányom is!

2016. nov. 30. 12:37
 6/6 anonim ***** válasza:
61%

Körülöttem pedig van olyan akinek szerencsére segített.

Kettőnek vastagbél daganata volt, ezek közül az egyiknek vagy 5 évvel később megint kialakult valami úgy tudom, de azóta is rendben van már évek óta. Dolgozik meg teljes életet él. A másik pedig megkapta a kemot már 7-8 éve és azóta is jól van. Folyamatosan jár ellenőrzésekre és minden rendben.

A harmadik már kétszer volt rákos, kétszer kapott kemot. Neki most harmadszor is kialakult valami, lehet, hogy nem vállalja be a harmadikat...

2018. jan. 29. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!