Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az miért van, hogy pl. most...

Az miért van, hogy pl. most is a balkaromon 132/valamennyi volt a vérnyomásom, a jobb-on meg 153 és a jobbat mértem először?!

Figyelt kérdés
2016. nov. 20. 20:12
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
No, sok netről okosodó ember! Ugyan nem vagyok orvos,de kardiológián dolgozom és amit írok nem innen-onnan ollóztam ki. A két karon szinte minden esetben különbözik a vérnyomás,hol nagyobb,hol kisebb különbség mérhető és 10-15 Hmm különbség nem kóros. Akkor kapunk reális eredményt,ha a vérnyomást 5-10 perc ülés,pihenés után mérjük meg,úgy,hogy a kar kb. a szívvel egy magasságban van. Két kar mérésénél a két karon egyszerre(!) kell mérni a vérnyomást,mert gyakori,hogy mire áttesszük a másik karra a vérnyomásmérőt már emiatt az időkülönbség miatt más eredményt kapunk. És messze nem igaz az,hogy a jobb karon magasabb. Bármelyiken lehet az, ez az erek, izmok adottságától is függ. A mérvadó pedig mindig a magasabb mért eredmény.
2016. nov. 27. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!