Kinek szokott szabálytalanul dobogni a szíve?
Lehet lelki és szervi hàttere ennek a tünetnek. Nekem szervi hàttere van. Mitràlis billentyű prolapszus, az egyik szívbillentyűm nem zàr rendesen.
Egy ismerősömnek pedig hasonló tünetekkel nem talàltak gondot, egyszerűen a stressz kivàlthatja nàla.
Kardiológia, nekem pl a szìvultrahang mutatta ki csak.
Amikor én dokihoz mentem vele legelőször, kardiológus semmit nem talàlt, pszichés okokkal magyaràzta. Csak EKG-t csinàlt.
Majd több, mint 10 év múlva egy műtét miatt kardiológushoz küldtek, hogy műthető vagyok e, nincs e rejtett szívbetegség.
Szívultrahangon derült ki, a doki azt mondta velem született betegség.
Ezt csak azért mesélem el, mert a probléma kiderülése erősen függ attól, mennyire alapos dokihoz kerülsz. Van aki megelégszik azzal hogy az EKG rendben van, van aki tovàbb keresi a problémàt.
6-OS! Én voltam az első kommentelő is, mitralis prolapsusom van.
Szerencsére nem olyan súlyos, hogy korlàtozzon az életben. Néha kellemetlen, mikor előjönnek a panaszok: heves szìvdobogàs, mellkasi fàjdalom, szorongàs. Ilyenkor màr tudatosan nyugtatom magam, mély levegőket veszek stb.
Mivel a panaszaim nem rendszeresek, nem szedek gyógyszert, de ha sűrűsödne a tünet, akkor valami béta-blokkolót kell szednem.
Egyébként az orvosom is azt tanàcsolta, higy mindent csinàljak ugyanúgy mint eddig. Én néha "el is felejtem" hogy nekem ez a bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!