Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vérző ánusz. Mi lehet?

Vérző ánusz. Mi lehet?

Figyelt kérdés

Ma székelés során vér is távozott meglepő mennyiségben, kb annyi, mint egy közepes orrvérzéskor Ezt csak törléskor vettem észre. Semmi fájdalommal, csípéssel nem társult, vagy legalábbis nem vettem észre.

Reggel óta nem voltam WC-n, igen sok jött és meglehetősen nagy is volt. De maga a széklet nem volt véres, a vér utána távozott, ezt mutatta az is, hogy tisztán látszott, hogy rácsöpögött.

Ahogy írtam, semmi fájdalmat nem éreztem, csak azt, hogy azért eléggé tágulok odalent, mert nagy volt. Nem erőlködtem a kinyomással. Étvágyam, gyomron rendben van, erőset nem szoktam enni.

Külső nyom nem látszik, bár én kicsit száraznak érzem az ánuszom körüli bőrt és mintha érzékenyebb lenne.

Miután megtöröltem, megmosakodtam, nem jött magától több vér, újból pedig nem voltam WC-n

2016. nov. 14. 20:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
siman lehet hogy csak a vegbeled az. seperc alatt begyogyul nem kell aggodni. ha maskor is latsz meg, figyeld akkor erdemes elgondolkodni nem-e beljebbrol jon. Eleg sok betegsegnek lehet jele a rektalis verzes. Ha nincs mas jel, rosszullet, fajdalom, stb es tobbszor nem latsz akkor csak felsertette a nagy kabel. lehet benne volt egy gyumolcsmag es felkaristolta stb.. Addig amig figyeled hogy latsz e maskor is addig igyal sok folyadekot es egyel gyumolcsot, olajosat hogy lazabb legyen a szeklet hogy kizard a serulest.
2016. nov. 14. 20:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :) Én is hasonlóra gondolok
2016. nov. 14. 21:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha világos, friss a vér akkor picurka seb a végbeledben, az ánuszodon, következő kakilásra be fog gyógyulni, de ha többször előfordul, nézesd meg. Ha sötét, alvadt vér akkor korábbról "jött veled" és akkor mindenképp menj vele orvoshoz.
2016. nov. 15. 13:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne nyugtatgassátok a kérdezőt, mert valóban igaz, hogy a friss vér lehet egy megrepedt aranyér, DE lehet colorectális tumor, Crohn betegség, ulcerativ colitis jele is. Mindenképp javaslolnék egy gasztroenterológus minél hamarabbi meglátogatását.
2016. nov. 15. 19:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ma is volt, igaz, ma kevesebb. Holnap megyek orvoshoz.
2016. nov. 15. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!