Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Véradásra kerékpárral? Lehetsé...

Véradásra kerékpárral? Lehetséges?

Figyelt kérdés

Véradásra szeretnék menni. Mindenhova két keréken járok, nem szívesen lyukasztok jegyet oda sem.

Még sosem voltam véradáson, így lövésem sincs, hogy mennyire terheli le a szervezetet. Pihenés, nass után vajon haza tudok bringázni?

Ti hogy éltétek meg, fáradtak voltatok utána, esetleg rosszul?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2016. nov. 14. 03:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Attól a kevés vértől amit ilyenkor levesznek, nem lesz semmi bajod, nyugodtan kerekezz. Persze ha előtte kellő ideig elszorítottad a vénád és eszel valamit.
2016. nov. 14. 08:12
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! :)

A nővérem rendszeres plazmaadó, és ő majdnem ájult el utána csak amiatt, hogy futott egy kicsit a vonathoz.

Ezért gondolkodom még rajta, azért nem szeretnék az ötös alatt kikötni, ha nem muszáj :)

2016. nov. 14. 08:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Kevés vér? 10%-át leveszik. Le tudni esni úgy a vérnyomás, hogy akár le is kell hozzá feküdni utána.
2016. nov. 14. 20:53
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen, az a "kevés" az fél liter az 5-ből, azért nem kis hiány.

Nagyon mérges vagyok, mert eleve nem tartom ezt egészségesnek. A plazmaadást sem, de valahonnan muszáj egy kis pénzt szereznem, és egyelőre így tudom megoldani.

Az államnak muszáj volt belepofáznia, és kikötnie, hogy csak akkor lehet plazmát adni, ha évente véradásra is sor kerül... szóval most mehetek oda is.

Most éppen a közelben lesz véradás, eldöcögök a bringával, aztán ha hazafelé rosszul vagyok, kivételesen elgurulászom a járdán szép lassan.

Évente egyszer belefér ennyit véteni a kresz ellen :)

Köszönöm a válaszokat!

2016. nov. 15. 01:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Bocsi, vérvételt olvastam, nem véradást, visszavonom amit írtam.
2016. nov. 15. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!