Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem tudom a pattanásaima...

Miért nem tudom a pattanásaimat elmulasztani?

Figyelt kérdés
17 éves fiú vagyok.13 éves korom óta küszködök pattanásokkal az arcomon.Már túl vagyok 2 isotretinoin kúrán is ami használt,de utána megint visszatértek ezek a kinyomhatatlan pattanások.Rengetegszer nagyon fájdalmas is tud lenni és nagyon csúnya.Nem tudom mi bajom lehet ami miatt nem szűnik ez a dolog.Mit kéne csináljak?Ha bőrgyógyászhoz megyek akkor általában mindig isotretinoin kúrát ír fel.Megjegyzem sportolok is és tartok étrendet amiben van sok zöldség is.
2016. nov. 12. 23:49
 1/5 A kérdező kommentje:
Illetve sok b-vitamint fogyasztok,nem tudom köze lehet-e ennek a pattanáshoz?olvastam arról,hogy a b12 vitamin okozhat pattanásokat
2016. nov. 12. 23:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Sok tejet iszol? Étolaj, margarin, szója van az étrendedben?
2016. nov. 13. 00:54
 3/5 anonim válasza:
használj mosakodásnál háziszappant vagy ha nem tudsz beszerezni akkor vegyél aloeverát és a levelével minden reggel és este mosakodás után kend át vele az arcod! Gyerekként nekem a háziszappan nagyon bevált! Nem is szoktam nagyon más fajta szappant használni esti zuhanyzásnál azzal jó áttisztítóm magamat aztán meg valami illatos tusfürdőt használok! (nincs valami kellemes illata ennek a szappannak de nagyon jó)De amint már mondtam az Aloveránál jobb bőrgyógyító növény nincs!
2016. nov. 13. 19:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem, a b-vitamin hiány okozhat pattanást ha szeded attól nem alakul ki. Szappant használj minimum 2x egy nap vagy valami arctisztítót helyette. A teafaolajos termékek is jók rá. De lehet allergiás vagy valamire tejre pl. Az aloe vera is jó rá szerezz be növényt vagy 100%-os gélt. Szedhetsz probiotikumot is sokaknak elmulasztotta a pattanásait. De helyes arctisztításra ügyelj mindig.
2016. nov. 14. 02:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Az sem jó, ha sűrűn mossa az arcát szappannal..mivel szárít. ..és ha száraz a bőre, az zsírosítani fogja magát, ami tudjuk ,pattanast eredményez. Igy volt egy ismerősöm is..minden szart magára kent,aztan kipróbálta sima vizzel a mosakodast. El is tűntek a pattanások.
2016. dec. 2. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!