Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A Rabyprex gyógyszer mikor...

A Rabyprex gyógyszer mikor kezd el hatni?

Figyelt kérdés

[link]

Ezt írta fel az orvos, már 2 hete szedem és nem nagyon lettem jobban.

Leírom, hogy miért szedem.

Állandó hányinger és gyomorégéshez hasonló érzés. Ezt a gyomorszáj környékén érzem. Jelenleg 1 hónapja szenvedek.

Voltak egyéb vizsgálataim:

- ultrahang : semmi

- helicobacter : negatív

- vérvétel 3x: semmi különös

- gyomortükrözés: semmi

De mindegy is... fog hatni a gyógyszer? Hányingerre volt felírva B6 naponta 6x, de semmit nem ért...Cerucalt szedem most, talán ennél érzem, hogy csökkenti a hányingert.

Itt a korábbi kérdésem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__8186..

Nincs étvágyam, 65kg-ról lefogytam 61-re 1 hónap alatt fiú létemre, jó kérdés miből...már csak rizsen élek, puffasztott és főtt rizsen.

Nem bírom tovább.

2016. nov. 12. 19:31
 1/7 anonim ***** válasza:
2 hét alatt már érezned kéne a hatását. Lehet,hogy meg kéne próbálni másfajta hatásmechanizmusú savcsökkentőt. A Rabyperx protonpumpa gátló,de létezik H2 receptorblokkoló is.Ilyen pl. az Apo-Famitidin,Ranitin.
2016. nov. 12. 19:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja! És igyál minden nap Salvus vizet. Elég napi 2 dl. elosztva az étkezések előtt 1 órával néhány korty,illetve az étkezések között.
2016. nov. 12. 19:45
 3/7 A kérdező kommentje:
Ezeket a gyógyszereket kiírhatja körzeti orvos?
2016. nov. 12. 19:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen,ki. Salvust pedig bármelyik patikában tudsz venni.
2016. nov. 12. 21:24
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megvárom míg elfogy a Rabyprex és ha tényleg nem jó akkor kipróbálok egy másikat.
2016. nov. 13. 00:33
 6/7 A kérdező kommentje:

És egyébként mit kéne ennem?

Durva, de nem reggelizek, nem ebédelek és kibírom estig...nincs éhségérzet csak vizet iszok. És ilyenkor nincs hányinger meg gyomorfájás.

2016. nov. 13. 13:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem akkor volt étkezés után hányingerem,amikor nyombélfekélyem volt. Amúgy mindegy volt,hogy mit ettem(igaz refluxom nem volt). De az nagyon nem jó,ha ennyi ideig nem eszel semmit,mert akkor nincs ami megkösse a gyomorsavat.
2016. nov. 13. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!