Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Most akkor az ujj ropogtatás...

Most akkor az ujj ropogtatás ártalmas vagy nem?

Figyelt kérdés

azért kérdezem mert én már mindent hallottam...

mellékesen elmesélem hogy nekem egy jó fél éve inhüvelygyulladásom van az irástól ami hol kiujul hol nem, emiatt viszont meg kellett tanulnom gépelni (mert folyamatosan irni max 30 percig tudok), de ugye iszonyatos sebességgel :D na már most ezzel nem is lenne semmi de a gépelés épp ugy inhüvelygyulladást okoz mint az irás, nah midnegy de emiatt azóta, mindennap egyszer kétszer érzem a két mutatóujjam feszül mint az állat, és muszáj kiroppantanom mert fáj, és feszül és gépelni sem tudok. na ez sztek mit jelent? ropogtassam vagy ne? jah és csak egy nagyot roppan és annyi.

2010. ápr. 27. 21:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

A buborékok pattognak ki, nem pedig "kopó" vagy "kenő" alkatrészek adnak hangot.

2010. ápr. 28. 11:29
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Ne ropogtasd!!

A porc roppan ki és ha mindig ropogtatod akkor nagyon remegni fog a kezed.

2010. ápr. 30. 16:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha a porc roppanna, bármikor lehetne roppantani.

De nem lehet, csak kb 15-60 perc után, mire megint "összeáll" a buborék.

2010. máj. 1. 10:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szokták mondani a reggli ébredés után, ha elgémberedtek a tagjaid, hogy ropogtasd ki a hátad, ez jólesik, nem? Nyugodtan csinálhatod, csak ne vidd túlzásba. Ez attól van, hogy sokáig hasonló mozdulatokat csinálsz és nem a teljes mozgási teret használod ki. Azaz ha csak kicsit mozgatod mondjuk az ujjad, be fog állni. Tornáztasd őket néha és 10 percenként azért ne ropogtasd, de amikor már érzed, hogy jól esne, akkor nyugodtan.
2013. jan. 7. 18:20
 5/5 A kérdező kommentje:

hú de régen irtam ki de köszi a választ mert a probléma azóta is fennál, naponta 2szer roppan egyet a két mutatóujjam.

de akkro az még elmegy, köszi :)

2013. jan. 14. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!