Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mikortól középkorú valaki?

Mikortól középkorú valaki?

Figyelt kérdés
Nem nagyon foglalkoztam a témával, de a munkahelyem igen sok ide-oda járkálást igényel. A munkahelyemen a kollégáim meg is jegyezték, hogy középkorú létemre milyen pörgős vagyok. 41 éves vagyok és személy szerint egyáltalán nem érzem magam középkorúnak, sőt, számítógépes játékokkal is szoktam játszani (a fiammal). Ti hogy vagytok vele? 41F
2016. nov. 3. 12:49
 1/5 Shai-Hulud ***** válasza:

Az emberi élet szakaszai:

[link]

"középkorú (melléknév)

Öregkor előtti életszakaszú (személy), aki a fiatal felnőttkor utáni nagy életszakaszát éli.

Egy középkorú ember már 35–40 évén túl van, de még nem érte el a 60 éves kort. Egy középkorú ember még lehet fiatalos."

[link]

2016. nov. 3. 12:58
 2/5 anonim ***** válasza:

ENSZ Egészségügyi Világszervezet definíciója szerint: 45-59 éves középkorú (60-74 éves idősödő, 75-től idős)

Oxfordi angol értelmező szótár szerint: 45-65 éves a középkorú (middle age)

Merriam-Webster angol értelmező szótár szerint: 45-64 éves

Amerikai Pszihiátria táraság szerint: 45-65 éves

2016. nov. 3. 13:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Én is ezt gondolom. De még az 50 is belefér.
2016. nov. 3. 13:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha 100 évig élsz majd, akkor 50 évesen vagy középkorú. :-))) Ha a statisztikát nézem, akkor sajnos nálunk már 40 éves is középkorúnak számít.
2016. nov. 3. 14:03
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy osztálytársam rosszul lett 18 évesen. Leállt a szíve és már nem tudták megmenteni. Akkor ő 9 évesen volt középkorú?

Vagy ha az átlagéletkor 70 akkor 35 mert ez a fele?

Amúgy az emberek legtöbbje ránézésre kinézet alapján dönti ezt el mert mindenki máshogy és más sebességgel öregszik. Én azt szoktam hallani hogy az 50 körüli éveket tartják középkorúnak.

De a 18 évesek pl már egy 30 éveset is annak tartanak és van közöttük olyan aki egy 30 évesre egyenesen azt mondja hogy öreg. Amikor ugyanezek elérik a 30at akkor már azt bizonygatják hogy ők fiatalok és azzal nyugtatják magukat hogy biztosan 10 évvel fiatalabbnak néznek ki.

Mindenki megöregszik vagy legalábbis még nem jegyeztek fel halhatatlant.

Az öregedést el kell fogadni és minden korban megélni a jó dolgokat.

Az öregeket meg nem lenézni mert amilyen lassan telik a gyerekkor olyan gyorsan mennek az évek felnőttként és ma még mindenki letegez de holnap már csókolommal köszönnek nektek.

2016. nov. 8. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!