Miért van az hogy nagyon száraz a bőröm? Mit lehetne ez ellen tenni?
Ez nagyon sok mindentől függ. (Bőrtípus, genetika, allergia, betegség stb.)
Sajnos amíg nem találod meg a probléma forrását nehéz végleges megoldást találni. Persze vannak trükkök amikkel javítható az állapot.
Használj hidratáló krémet és ne állj sokáig a zuhany alatt. Ha nem vagy pattanásos, próbálkozhatsz az olajos magvakkal.
A klóros fürdővíz (vagy uszodai víz) nagyon szárítja a bőrt, ezért jobb, ha csak nagyon gyors zuhanyt veszel. Ne használj sok tusfürdőt, abból sem árt pl. ekcémás bőrre való hipoallergént venni, azokban általában vannak bőrápoló olajok. Fürdés után a kiszáradásra hajlamos területeket kend be olajjal (vegyél olyat, amiben nincsenek adalékanyagok, pl. ehető természetes olajok vagy kókuszzsír, tiszta sheavaj nagyon jók).
Én fürdéskor le szoktam dörzsölni a bőrömet luffaszivaccsal, a hámlást így szüntettem meg az érintett helyeken.
A túlzott vízivásnak nem vagyok híve, 2 liternél többet nem célszerű inni főleg télen, ettől nem lesz jobb a helyzet, csak kimosod a szervezetedből az elektrolitokat.
Ha bőrbetegség áll a háttérben, kérj diagnózist egy bőrgyógyásztól, és próbáld egészséges étkezéssel, vitaminokkal kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!