Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A múltban pontosan milyen...

A múltban pontosan milyen gyógyszer volt veronál és milyen hatásai voltak? Sokan használták?

Figyelt kérdés
2016. okt. 27. 18:50
 1/7 anonim ***** válasza:
2016. okt. 27. 18:55
 2/7 A kérdező kommentje:
linkeket én is találtam, nem erre vagyok kíváncsi
2016. okt. 27. 18:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Hanem mire?
2016. okt. 27. 19:15
 4/7 zellerkrém válasza:
100%
Látom, még mindig nem adódtak érdembeni válaszok... A Veronál volt a legelső altató gyógyszer, amely barbitursavat tartalmazott. Mivel addig nem volt valós orvosság az álmatlanságra, rengetegen éltek vele. Ám sokan pontosan tudták, mennyire "jól" működő altató, s követtek el vele öngyilkosságot (Benedek Elek felesége, Juhász Gyula költő). Elsősorban a szívet gyengítette le teljesen, majd a légzőközpontot támadta meg, mivel szó szerint mérgezést okozott. Az áldozatok először napokon át öntudatlan álomba (kómába) estek, majd beállt az elkerülhetetlen halál. (Juhász Gyulát például próbálták visszahozni az életbe, de az akkori legjobb gyógyszerek és tudás ellenére sem tudták a mérgezés hatásait hatástalanítani. Tehát igen erős szer lehetett!!
2018. febr. 15. 11:19
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm
2022. ápr. 8. 20:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Mizu?
jún. 4. 17:07
 7/7 A kérdező kommentje:
jún. 4. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!