Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Körömvágáshoz tényleg nem...

Körömvágáshoz tényleg nem ajánlott ollót használni?

Figyelt kérdés
2016. okt. 24. 11:05
 1/9 anonim ***** válasza:

Én is hallottam már ilyet, szerintem hülyeség.

Van, aki szerint csak reszelni lehet.

Szerintem az nagyon sokáig tart, ha pl. teljesen le akarom vágni. Én levágom, semmi baja nem lesz. Aztán reszelővel kiigazítom. Nekem inkább akkor válik szét, ha sokat van reszelgetve.

Persze gondolom, nem mindegy, hogy milyen ollót használ az ember. Nekem rendes körömvágó ollóm van.

2016. okt. 24. 11:10
 2/9 A kérdező kommentje:

Figyelni kell rá, hogy egyenesen keresztbe vágjuk le a lábkörmöt, sohasem a növekedéssel párhuzamosan.

Forrás: [link]

Amúgy a növekedéssel párhuzamosan nem is tudnám levágni, ha akarnám sem... Elméletileg lehetne úgy? Nyilván nem fogom, csak kíváncsi vagyok.

2016. okt. 24. 11:13
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem a lábamon sincs gond. De akinek hajlamos a benövésre, annak meg szerintem mindenképpen vágni kell, nem elég reszelni.

Az a csipesz is jó, ami az utolsó képen van. Van, akinek azzal könnyebb levágni, mint ollóval.

2016. okt. 24. 11:20
 4/9 A kérdező kommentje:

A kérdésben is egyébként a lábkörmökre gondoltam, csak nem írtam.

A körömcsipesz jobb, mint az olló?

2016. okt. 24. 11:52
 5/9 anonim ***** válasza:

4: szerintem ez egyéni

Én ollóval jobban szeretem. Egy mozdulattal levágom, ahogy követem a köröm formáját.

Csipesszel többször kell csippenteni. De azzal mondjuk nem tudsz belebökni az ujjadba. Párom mindig csipesszel vágja, neki az a kényelmesebb. Nekem az olló.

2016. okt. 24. 12:13
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi, megpróbálom azért csipesszel is majd. Amúgy azt a párhuzamos körömvágást még mindig nem tudom elképzelni... :)
2016. okt. 24. 12:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mire gondolhatnak, talán, hogy ha az oldalát vágja, akkor lehet függőlegesen is, hogyha elég nagy a köröm. És ez lenne a párhuzamos, amit nem szabad?
2016. okt. 24. 15:15
 8/9 A kérdező kommentje:
Lehet, de ahhoz elég nagynak kellene lennie. Nekem nem is jutna eszembe így vágni.
2016. okt. 24. 17:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Ívesen nő. Ha levágás után is megtartjuk az ívet, a sarkai túl lent lesznek és benőhet a szövetbe. Ezt jelenti az, hogy párhuzamosan vágva. Szóval hiába íves, egyenesítsük ki.
2016. okt. 24. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!