Fájó mandulával fogorvos?
Sziasztok!
Ma kellene fogorvoshoz mennem, de arra ébredtem fel most, hogy fáj a mandulám. Szeptember elején már voltam vele háziorvosnál, gyógyszer hatására elmúlt. Azután 2x még fájt, de mindig elmúlt, ezeknel gyógyszer nélkül múlt el rövididő alatt. Lázam nem volt egyik időszaknál sem, ahogy érzem most sincs. Csak a jobb fáj jobban, főleg nyelésnél érzem, a bal is fáj, de nem annyira. Elmegyek a háziorvoshoz mindenképp, mert sajnos van a családban elrettentő példa, hogy miért ne hagyjam csak úgy a mandulagyulladást ahogy van.
De vajon így elmehetek fogorvoshoz? Egyelőre sima ellenőrzés aztán kiderül a többi.
Az se normális, hogy ennyi idő leforgása alatt ennyiszer fájjon a mandulám.
Köszönöm szépen a válsszokat!

A mandulák arrol tanúskodnak, milyen állapotban vannak a vesék és a hasnyálmirigy.
Ugyanúgy a hatos nyakcsigolya is előidézheti és továbbá a vastagbél rossz működése is. Azokkal is kell foglalkozni.
Egy házi gyógymód:
Toroköblítés:
Vagy: 1 pohár kamilla teával, késhegyni szódabikarbónával kell naponta többször gargalizálni. Többet ér bármilyen antibiotikumnál és hamarabb is gyógyul.
Én az utólsó időben teafaolajat használok. Kb. 1-1,5 dl vízbe néhány csepp teafaolaj, jól összerázom és azzal öblögetem a torkom. Olyan gyakran, mikor csak eszembe jön. Két nap alatt minden rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!