Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan szokás őszülni? Mire...

Hogyan szokás őszülni? Mire számíthatok?

Figyelt kérdés

A rokoni körben ezeket láttam:

1) Van aki szálanként őszült, majd egy idő után mintha melírozva lett volna, csíkokban / sávokban váltak ki az ősz szálak.

2) Ezzel szemben, van aki úgy őszűlt, mint festéskor a lenövés.

3) Papám 76 éves és sűrű, dióbarna haja van, nem akar se kopaszodni, se őszülni. Bezzeg nevelőapám fél feje kopasz és igen ősz az a kevés haja ami van, pedig alig múlt el 40 éves.

4) Anyum szülés után kezdett őszülni. Mamám korban később, ő az agyvérzése után.

5) Láttam szürke / ezüst, meg hófehér őszülést. De sohasem láttam, hogy fokozatosan fakult volna a haj a fehér színbe. Egyedül nagynéném fakult vörösből barnába, azt hittem tovább fakul fehéredésig, de nem, a barna hajában hirtelen jelentek meg itt-ott az ősz szàlak.

2016. okt. 10. 17:33
 1/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom mire van esélyem, körülbelül mikor, és hogy csak a szín változik avagy a haj minősége, szerkezete is? Az én hajam göndör. Lehet kiegyenesedik, vagy behullámosodik? Elnézést, ha ostobának tünik ez a kérdés! De nem tudom mire számítsak.
2016. okt. 10. 17:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Az ősz hajszálak merevebbek, vastagabbak lehetnek, ezért előfordul, hogy a göndör hajban kevésbé göndör ősz szálak jelennek meg (láttam már ilyet). Én 14 éves korom óta őszülök, genetika miatt, először csak 1-2 szál jelent meg, aztán egyre több, néhol már konkrét sávok vannak. A "szürke" hajszín amiatt van, hogy egyszerre vannak ősz és fehér hajszálak, ezek keveredése adja az ezüstös színt. Maga az ősz hajszál mindig fehér :)

25/L

2016. okt. 10. 17:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod! Kicsit kiábrándító, hogy ezek szerint az ősz szálak nem olyan rugalmasak. De ez van. Nem tudtam, hogy fiatalon is lehet őszülni. Ez sajnálatos. Azt hittem csak traumák után, ill. a kor előrehaladtával.
2016. okt. 10. 18:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Mindenki megőszül és megkopaszodik. Csak nem mindenki éri meg.
2016. okt. 10. 19:21
 5/5 anonim válasza:
Szépen fokozatosan, előbb itt, aztán ott.
2016. okt. 14. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!