Tudtok olyan helyet, ahol a gyógypapucsokat (Batz, Scholl, stb) szabadon lehet felpróbálni, és nem olyan kis üzlet, ahol az eladónő türelmetlenül várja, hogy válasszak már és vásároljak is, ne csak próbálgassak?
Nem az üzlet baja, ha nem vagy elég határozott. Sehol nem elvárás, hogy vásárolj, ezt te érzed így. Felpróbálhatsz bármit, járkálhatsz is benne, és ha nem tetszik, megköszönöd az eladó segítségét és közlöd, hogy nem kéred a papucsot. Ebben semmi szégyellnivaló nincs. Egyszerűen nem vagy elég határozott, nincs elég önbizalmad, ezért szégyelled.
Amúgy Reno.
Hát ma kipróbáltam egy ilyen üzletet, de biztos, hogy soha nem fogok ide visszamenni. Csak egyetlen papucsot kértem felpróbálni, már az elején kelletlen arccal levágta elém az eladó a dobozt, majd mikor próba után megköszöntem, akkor ismét ledobta a dobozt, hogy majdnem szétszakadt, majd szó nélkül, előttem kirohant az üzletből.
Ilyenek a magyar kis üzletek. Nekem mi közöm van hozzá, hogy nincsen elég forgalma. Talán az éhségtől ilyen ideges. És két eladó volt ott, vevő egy szál sem rajtam kívül. Még csak fel sem tartottam a nagy semmittevés közben.
Miért kell velem éreztetnie, hogy szerinte vásárolnom kellett volna? Komolyan azt képzelik, hogy ez így működni fog? Azt hiszik, még mindig az "átkosban" vannak, amikor áruhiány volt és a vevő fizetett az eladónak, hogy szerezzen neki árut.
Nem akarja, hogy vásárolj. Ha vennél valamit, és be kellene pötyögnie a pénztárgépbe, meg lehúzni a kártyád, akkor az lenne a baj. Nem az a baj, hogy nem veszel semmit, az a baja, hogy ott vagy, na meg az, hogy neki ott kell lennie, és utálja. Egy ideális világban a bolti eladó szakma nem hiába szakma. Emberekkel kell kapcsolatba lépni, tudni kell eladni, és a nem vásárló vevőt is úgy útjára bocsátani, hogy vissza akarjon térni.
A mai bolti eladók jobb híján ott lévő, máshonnan kihullott, útjukat kereső nők (mindig tisztelet a kivételnek). Utálják az egészet, a helyet, a munkát, és igen, téged is. Elenyészően kevés a profi kiszolgálással működő bolt.
Ezt írod:
"Ilyenek a magyar kis üzletek. Nekem mi közöm van hozzá, hogy nincsen elég forgalma. Talán az éhségtől ilyen ideges"
Ez a jó hozzáállás. Te nézd a magad érdekét, ő meg szenvedjen csak. Melegben van, pénzt keres, csak túléli, hogy te papucsot próbálsz. Ne csinálj belőle ügyet. Azt meg végképp ne érezd, hogy azzal zavarod őket, hogy nem vásárolsz. A szakma része, hogy nem mindig sikerül eladniuk cuccokat. Aki így szolgál ki, az amúgy is elsősorban magának köszönje, ha nem tud eladni és nincs forgalma. Téged ne zavarjon.
A témához: az általad említett márkákból limitált darabszám van nagy üzletekben is, de nincs választék. Kisebb cipősöknél van jobb esélyed, illetve gyógyászati segédeszköz boltokban. Rendelhetsz neten is, persze akkor nem tudod felpróbálni, de vissza lehet küldeni, ha nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!