Lehet egyszerre alacsony és magas a vérnyomás?
2 hónapja szedek magas vérnyomásra Concorn (5mg) bétablokkolót, és Vidotin (4mg) vérnyomáscsökkentőt.
Első hónapban minden zökkenőmentesen történt, a korábbi 165/95;Pulzus:105-110-es vérnyomásom visszaesett 130/80;Pulzus: 70-80 körülire.
Így kiváltottam a 2. hónapban is őket, és elkezdtem szedni, viszont 8-10 tabletta után (napi egyet szedek mindkettőből) egyre többször erős mellkasi fájdalmam volt, szívdobogásérzet, halálfélelem, és viszonylag ingadozó vérnyomás. Néha fáj a bal vállam is, sokat zsibbad az ujjam, fejfájásaim is vannak.
Az elmúlt 2 napban szinte óránként mérem a fenti tünetek végett a vérnyomásom és olyan értékeket dob ki sokszor, mint: 141/58. -> A két érték között nem túl drasztikusan nagy a különbség? A fenti tüneteket okozhatja a diasztolé alacsony értéke vagy valamelyik gyógyszer? A vidotinról sok rosszat olvastam interneten.
Viszonylag a fiatalabb korosztályhoz tartozom.
Természetesen jövőhéten visszafogok menni az ambulanciára, de ettől függetlenül addig is hátha hallok itt valami okosat.
Köszönöm a válaszokat előre is.
hogyne, lehet ingadozó. A gyógyszert nem tudom, de ezekkel a tünetekkel mielőbb go vissza a dokihoz, mert lehet, hogy más gyógyszer kell!!!
tipikusan ilyen ingadozó azoknál, akik alacsony vérnyomásúak -ezért isznak egy jó erős kávét - ez fellöki- és alacsonyabbra esik vissza. Majd kezdik előröl
A legjobb a zöld tea- az szabályozza, a magasnak sem rossz, az alacsonynak sem - hosszú ideig egyenletesen jó. Reggel igyál azt - elkészítés: kicsit visszahűtött (~70°) víz ~4-5 perc
Ki írt neked fel egyszerre vérnyomáscsökkentőt és növelőt????????
talán nem tüneti kezelés kellett volna hanem az okokat megkeresni... azonnal keress egy normális kardiológust, mielőtt ez az értelmetlen gyógyszerszedés teszi tönkre teljesen a szived
Előző vagyok, bocs félreolvastam. A vidotin az egy ace gátló, indokolatlan mindkettőt szedni.
Túl nagy terhelést bocsát a szivedre. Irány az orvos az a lényeg!
(Előző vagyok)
Illetve emellett érdemes lenne még további vizsgálatokat végeztetni, hátha megtalálható a magas vérnyomás kiváltó oka. (szívprobléma, hormonrendszer, vese, alvászavar stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!