Az üzemorvos ha szemüveges vagyok csak megkérdezi hogy hány dioptriás vagy kell neki szemészeti papírt is vinnem?
Én most voltam épp szemészeten, önszántamból, csak úgy.
Ennek kapcsán kiderült, hogy 2005 óta egyetlenegyszer sem érdekelte az üzemorvost semmiféle szemészeti papírom. Úgyhogy ne nagyon izguljatok szerintem.
"Mivel úgyis látok lencsében, ezért csak leolvastam a táblát és cső."
Ennél többet mit akarhatna az üzemorvos? Az a dolga, hogy ellenőrizze, munkaképes-e az ember, nem? Hogy eszközzel-e vagy anélkül, az mindegy, ha lát, lát, és kész.
Sofőr esetében még hagyján.
De a többi 2000 munkakörben miért nem mindegy az üzemorvosnak, hogy hányas az illető szeme vagy hogy mennyire lát a szemüvegével. Úgyse tudja befolyásolni.
Az a gyanúm, hogy csak azért vizsgálja, mert egyszerű és gyors. Kb ez szokott a program lenni, meg a vérnyomásmérés ugyanezen okból, valamivel mégis kitöltsék azt a pár percet. Ugyanakkor pl a hallást már nemigen nézik, mert ott már műszer kéne, ami biztos több pénz mint egy olvasótábla, meg tökörészni kell vele, hogy melyik fül, hány Hertzen, anyámtyúkja. Úgy hogy értelme az nem sok van.
"több mint egy éves szemészeti papírom van, és nem lenne kedvem szemészetre rohangálni órákat ücsörögni... "
Egyelőre ne rohangálj. Ha szükség lesz a papírra, majd mondja, és akkor beszerzed. Valószínűleg ha most kérsz időpontot a szemészetre, csak kb. október közepén jutsz be, olyan időpontot adnak, de ezt nagyon jól tudja az üzemorvos is. Attól még elkezdhetsz dolgozni, ha látsz. Persze csak szemüvegben, ha olyan a jogsid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!