Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehetséges hogy tényleg...

Lehetséges hogy tényleg vastagbél rák?

Figyelt kérdés

Egyik közeli rokonomat múlt vasárnap vittük az ügyeletre mert nagyon fájt már a hasa és annyira fel volt puffadva hogy olyan sima volt a köldöke mint egy 9 hós kismamáé.

Az ügyelet nem mondott semmi konkrét problémát, csak hogy valószínűleg sok a széklet a bélbe és ezért fáj.

Beutaltak egy kórházba ahol csináltak hasi UH-t, RTG-t de semmi nem igazolta ezt a bajt.

Átküldtek minket mégegy kórházba más probléma miatt S.O.S-be. ( hasi aorta )

A második kórházba közölték velem hogy meg kell műteni sűrgősen a mamámat mert nem jó állapotban van az aorta ( 6,5 centis tágulat )

Mikor megkezdték a műtétet az aorta helyett rákot műtöttek.

Legalábbis állítólag rák volt. Elkötötték a beleit, mert szétszóródott ez a valami a vékonybelekre ami teljesen tönkretette azt. Egy szakaszt is kivágtak és kivezették a hasfalra ( stoma ) Még várom a szövettan eredményeket és teljesen ki vagyok borulva a helyzettől

Semmi tünet nem volt ami vastagbél rákra utalt volna, kivéve a puffadást. Se véres széklet, se hasmenés/szorulás váltakozás...semmi az ég világon.

Az orvos meg lezavar mindent egy percbe aztán elmegy.Annyit mondott h mindenképpen rák csak nem tudni mennyire agresszív.

De ha nem volt tünete akkor lehet ez még rák?

2010. ápr. 23. 22:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Sajnos igen, az én anyukámnak is ez volt, évekig csak banális problémái voltak amiket nem vett komolyan, amikor orvoshoz került már késő volt... :((
2010. ápr. 23. 22:20
 2/5 anonim ***** válasza:
A ráknak nem mindig van tünete,ezért nehéz felismerni.A kemoterápia és a sugár segíthet.
2010. ápr. 23. 22:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Pár éve ugyanebben a helyzetben voltam, mint te. A doki közölte, hogy 2 hónap van vissza maximum, kezelés nincs. ÉS ezzel el volt intézve a dolog. Sajnos a vastagbélrák tünetei nem mindig egyértelműek:( Amikor meg kiderül, hogy mi a gond, akkor már nincs mit tenni.
2010. ápr. 24. 00:11
 4/5 A kérdező kommentje:

és mi van akkor ha a leletek nem bizonyítják a daganatot?

vagyis hát beszéltem egy főorvossal aki abban a korházban dolgozik ahol először voltunk és az ottani labor eredémenyek, uh és rtg nem mutatja ki a daganatot, de még gyulladást sem. Viszont a másik kórház állítja hogy daganat van ( ahol megműtötték ). nem értem... akkor most mi is van?

2010. ápr. 24. 14:48
 5/5 A kérdező kommentje:

megkaptam az eredményt ( szövettan).

petefészek rák volt. sajnos a rák legyőzte a mamámat:((((

2010. máj. 7. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!