Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehetseges hogy csak ugy...

Lehetseges hogy csak ugy besetalok egy korhazba es felajanlom az egyik szervemet?

Figyelt kérdés
Lehet utanna valami bajom? Azert fizetnek?
2016. szept. 19. 08:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen, csak a pszichiátriára sétálj. Ott megértőek.
2016. szept. 19. 08:09
 2/5 anonim ***** válasza:

Ezt találtam, nem tudom mennyire élő.

" A magyarországi jogszabályok értelmében az lehet élő donor, aki vérségi/genetikai rokonságban vagy bizonyítottan szoros érzelmi kapcsolatban van a szervátültetésre váró beteggel és a felajánlást saját döntése alapján, önként, anyagi ellenszolgáltatás nélkül teszi.

Ilyen esetben csak olyan páros szerv egyike (vese), illetve szerv részlet (máj, tüdő, bél, hasnyálmirigy) távolítható el, amelynek hiánya nem okoz súlyos és maradandó fogyatékosságot a donornak. De ide tartozik még a csontvelő- és a véradás is, amelyek szintén élő személyből származó szövetadományok."

2016. szept. 19. 08:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Az agyadat mar elajandekoztad mi? :)
2016. szept. 19. 08:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem lehetséges. Egyrészt nem fizetnek érte. Másrészt nagyon bonyolult immunológiai kivizsgálás szükséges a kompatibilitás (összeférhetőség) kiderítésére.
2016. szept. 19. 09:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Az a legtisztább, ha már eleve kivéve viszed be egy jó erős szatyorban. Akkor csak nem hajtanak el.
2016. szept. 19. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!