Ékpárnától lábfájás, mit tegyek?
beteg emberrel senki nem akar foglalkozni, csak a gond van vele
eddzél hátra
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellatas..
Szerintem az ékpárna nem annyira hatásos, mint egy deréktámasz. Tehát ha a lordosisba betámasztasz egy párnát és nekidőlsz (nyilván támlás széken), akkor biztos, hogy jó lesz az ülő gerinctartásod, míg az ékpárnán is simán előreesik a váll, a fej, összenyomódik a tüdő, megszűnik a nyaki lordosis, csak az ágyéki szakaszt a medence előre döntésével "beletöri" a lordosisba, így saját önkísérletem szerint 1 vagy 2 porckorongra még nagyobb abnormális nyomás nehezedik, talán ez lehet a bajod oka, bár a lehajolásnál a combban égő, húzó érzésnél nem gyanakodnék idegi problémára, inkább olyan, mintha a hamstring szalag kapott volna túlterhelést. Így távolról csak találgatni lehet, ha nem múlik el az ékpárna elhagyása mellett, vizsgáltasd ki. (A deréktámaszra való "melegváltást" nem javaslom, mert diagnosztikai káoszhoz vezethetne, először múljon el ez a probléma, utána próbáld ki.)
(egy csontkovács)
ÉS azóta?
Szerintem csak fel kellett volna emelni az asztalt is azzal a plusz 5-8 centivel, vagy még többel, illetve állva is lehet remekül dolgozni, csak ez a begyöpösödött konvenciók miatt valamiért bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!