Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy lézeres...

Mennyibe kerül egy lézeres orrsövényműtét, és mennyire hatásos/fájdalmas?

Figyelt kérdés
2016. szept. 13. 19:52
 1/2 anonim ***** válasza:
El ne menj, csak ha életveszélyben vagy amugy !!!
2016. szept. 13. 19:58
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem ma csinaltak a lezeres orrsovenymutetemet,amikor ezt az uzenetet irom 10ora telt el a mutet ota,es 03:49 van...Az alvas felejtos,legalabbis elso ejszaka biztos,viszont szembe a hagyomanyos orrsovenymutettel,ezt az uzenetet mar itthonrol irom,es nem a korhazbol,nalam ez is egy eleg fontos tenyezo volt.

A mutet helyi erzesteleintessel kezdodik,ha nem szereted a tűt,akkor szerencsed van,nekem erzestelenitokkel atitatott vatta darabokkal nyomtak tele az orrom,nem gondolonad,de ez a mutet talan legkellemetlened resze,nem faj,viszont borzalmasan ingerel,omlik a konnyed.A vattak durvan 15percig vannak bent,majd kezdodhet a moka.A lezer illetve endoszkop nem tul nagy,ezert nem zavaro amikor az orrodba kerul,mutet kozbe a szadon at kell lelegezni,majd orron keresztul kifujni a fustot.Budos egett hus szag,de elviselheto.Elvileg ez nem faj,hat nekem fajt,nem mondom hogy elviselhetetlen,de kimondottan fajdalmas volt,viszont csak az egyik orromban.ahol levagtak a porcot,a masikban pedig kisebbitettek az orrkagylom. (Orrsovenyferdules+orrcseppfuggoseggel is kuzdottam.

Az egesz lezeres resz,nem volt tobb mint 5perc. Ezt kovetoen az orrom heves reakcioba lepett,ami azt jelenti hogy elkezdett belole omleni a veres nyalka,ezt folyamatos vatta betetel illetve cserevel orvosolta a doktor ur,elvileg teljesen normalis reakcio.Ezt kovette egy olyan dolog amit eddig egy mutetes kommentbe vagy tajekoztatoba se olvastam. Beadtak egy szteroidos injekciot a fenekembe,allitolag azert,mert ez felgyorsitja a duzzanat eltuneset,illetve a heves nyalkatermelodest is.

Ezt kovetoen vattakkal az orromba elhagytam a rendelot.A doktor szerint, 6ora alatt elall a nyalkatermelodes,es abba lehet hagyni a vattazast. Az orrot fujni nem szabad max torolgetni (hat en ezt megszegtem,ovatosan de fujtam) illetve 3napig lehet hasznalni a regi orrsprayt. Esetemben ez mentolos otrivin,par ora alatt elnyomtam a fel dobozt,es valamit segitett,viszont meg mindig nagyon nehezen kapok levegot az orromon,ami normalis,viszont engem nem vigasztal.

4nap mulva kell visszamennem kontrollra,meg valamifele tisztogatasra.

Osszegezve: 9oraval a mutet utan,nem erzek semmifele fajdalmat.A mutet maga rossz.rosszabb mint amire szamitottam,de meg igy is azt mondom az elviselheto kategoriaba esik..Es a tb altal finanszirozott kalapacsos technikahoz kepest eg es fold a kulonbseg.

Mennyibe kerul? Elosszor is voltam egy konzultacion ami magaban foglalt egy felso leguti allergia vizsgalatot,es egy arcureg rontgent. Ez 20 000Ft volt.Egy hetre ra kaptam idopontot,a mutet 200 000Ft volt.Ezt kovetoen lesz egy de inkabb tobb kontrollvizsgalat,aminek az arara csak tippelni tudok,de szerintem olyan 12 000Ft / alkalom persze. Ha jol szamolom akkor a mutet olyan 230 - 260 ezerben forintban fog megallni,ami tenyleg nem olcso,viszont ha az egeszsegunkrol van szo,es borzasztoan viszolygunk a korhazaktol,bentvekvestol,esetleg az altatastol,es olyan szerencses helyzetben vagyunk,hogy ezt megengedhetjuk magunknak,akkor en azt mondom erdemes ezt a modszert valasztani.

ui remelem ha valaki hasonlo muteten gondolkodik,es elolvassa az irasom,kicsit kozelebbi kepet kap,elso kezbol.A helyesirasi hibakert illetve ekezet hianyert elnezest,telefonrol es hulla faradtan irtam.

2016. okt. 1. 03:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!