Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Leletemen az szerepel, hogy...

Leletemen az szerepel, hogy Alexithymiás vagyok, de nekem erről az orvos nem is szólt. Mit jelent ez egyáltalán?

Figyelt kérdés

Epilepsziás vagyok, ezért félévente kell neurológushoz járnom kontrollra. A legutóbbi vizsgálat ugyanúgy zajlott, mint az eddigiek, elbeszélgettünk, csinált pár gyors vizsgálatot, majd nyomtatta a leletet meg a papírt a háziorvosnak.

Általában az összes lelet ugyanolyan, csak a dátumot írja át rajta meg a vérnyomást, most viszont mikor raktam el otthon észrevettem, hogy ez hosszabb, mint a többi.

Eddigieken ez volt:

Neurológia status negatív.

Mostanin ez áll:

Neurológia status negatív. Alexithymia. Euthym.

Ezt furcsának találom az alábbiak miatt:

- ha diagnosztizál valamit, akkor arról miért nem szól?

- egy 10 perces beszélgetésből arról, hogy jól érzem-e magam és vannak-e rohamaim hogy állapítja meg, hogy "érzelmi analfabéta" vagyok? ehhez nem kellene valami tesztet kitölteni, vagy legalább egy átfogóbb beszélgetésen keresztülmenni?

- a wikipedia szerinti leírás szerintem egyáltalán nem illik rám

Tudtok segíteni abban, hogy ez vajon miért került rá a lapomra, és hogy van-e ezzel kapcsolatban teendőm?

2016. szept. 12. 14:18
 1/1 Molyember ***** válasza:
Ha nagyon zavar, hívd fel a dokit, és kérdezz rá.
2016. szept. 12. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!