Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Csomó a fülcimpámban? Többi lent.

Csomó a fülcimpámban? Többi lent.

Figyelt kérdés
Kb 1 órája vettem le magamról a füles egyik részét, mivel napi szinten rajtam van kb 5 órát mivel zenét hallgatok, haverokkal beszélek, és néha leveszem pihentetni a fülem, de ma megfogtam a fülcimpámat és egy kisebb keményebb csomót éreztem benne. Nagyon megijedtem, mégis mi lehet ez? Utánanéztem többen zsírcsomót írtak. Hogy lehet ezt kezeltetni vagy eltüntetni? Segítsetek. 14/F

#fül #zsírcsomó #csomó #fülcimpa #fülcsomó #fülcimpa csomó
2016. szept. 3. 19:01
 1/6 anonim válasza:
100%
Nekem nagyon gyakran van, évi 6szor biztos, de par nap alatt felszívódik. Nkm is zsírcsomót mondtak, évek óta van
2016. szept. 3. 19:21
 2/6 anonim válasza:
48%
'szal nem fogsz meghalni
2016. szept. 3. 19:22
 3/6 anonim válasza:
74%
Ja, még az is lemaradt, h én is napi 5 órát hallgatok zenét legalabb. Ez a minimum. Talan szabadnapon kevesebbet
2016. szept. 3. 19:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Valószínűleg atheroma. "Az atheroma, más néven kásadaganat egy jóindulatú, tömött, tokos daganat, amely közvetlenül a bőr alatt keletkezik. Kialakulásának oka az, hogy a bőr faggyúmirigyeinek kivezetőcsövét elzárja a termelődő faggyú, viszont a mirigy folyamatosan termeli tovább a faggyút, ezért az egyre szaporodó sárgás-fehéres színű, kásás állagú faggyú kitágítja a mirigytömlőt, ami akár a néhány centiméteres átmérőt is elérheti."

Ártalmatlan, magától is "eltünhet", de ha megnő és zavar könnyen eltávolítják, helyi érzéstelenítésben. Ha begyullad, fáj, váladékozik mindenképp el kell távolítani. [link]

2016. szept. 3. 19:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt atheroma a fülcimpában. Elmúlt de csak 1 év után !
2016. szept. 3. 20:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a segítségeteket, megnyugodtam. Azt még lefelejtettem hogy alul van ez a csomó. És még ilyen cuccos a fülem mögött nincsen.
2016. szept. 3. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!