Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A vas hiánytól hullhat a...

A vas hiánytól hullhat a hajam nagyon?

Figyelt kérdés
Terhesség alatt nem hullot,sőt szülés után sem,most mióta kitavaszodott,meg már 3 hós elmúlt a Babám,irdatlanul neki állt hullani,amikor mosom,sztem 2 maroknyi tuti a lefolyóba köt ki!
2010. ápr. 21. 07:34
 1/9 anonim ***** válasza:

igen!!!

nekem a béres vastabletta jött be.

2010. ápr. 21. 07:49
 2/9 anonim ***** válasza:
Igen!!!!
2010. ápr. 21. 07:50
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi!!!!!:)

Első válaszoló,azt recept nélkül is lehet venni?

2010. ápr. 21. 07:52
 4/9 anonim ***** válasza:

igen, azt lehet.

de orvos fel tud írni annál is komolyabbat.

akárhogy is, nekem az is elég volt, nagyon gyorsan nőtt tőle a hajam, a körmöm.

én szedek még külön magnéziumot, meg 2-3 fajta vitamint (nem multivitamit, mert úgy még kevésbé szívódik fel...).

amúgy a vastabletta elég drága. de szerintem megéri.

arra figyelj hogy (ez nagyon fontod) ne szedd együtt kávéval, teával. ezek ugyanis megakadályozzák a nyomelemek, ásványi anyagok, vitaminok felszívódását. sokan nem tudják, pedig nagyon fontos.

pl. ha reggel 8kor iszol kávét vagy teát, akkor utána lehamarabb délben vedd be a vasat, és igyál rá sokat.

egyébként jót tesz még a vörösbor is (1-2 deci), a cékla, a vöröses-lilás sötét bogyós gyümölcsök.

2010. ápr. 21. 07:57
 5/9 anonim ***** válasza:
ja, és még annyi hogy a spenótban is sok van, viszont abból nem szívódik fel, ugyanabból az okból kifolyólag, amiért a tea is megakadályozza. sok benne az antioxidáns, és az a vas felszívódása ellen dolgozik ebben az esetben.
2010. ápr. 21. 08:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Amúgy szülés után kialakulhat átmeneti pajzsmirigy alulműködés is, és ez is hajhullással is jár (sok más tünet mellett.)

Ha fáradtabb, "lelassultabb", fázékonyabb vagy, akkor ezt sem lehet kizárni.

2010. ápr. 21. 16:37
 7/9 anonim ***** válasza:
*az első "is"-t ne vedd figyelembe :)
2010. ápr. 21. 16:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen!hullhat a hajad vashiánytól.Lehetsz álmos, fáradékony miatta.Szedj vitamint.Háziorvosodtól kérhetsz a laborba egy beutalót vérszegénység miatt.
2010. ápr. 21. 20:10
 9/9 A kérdező kommentje:
Kiskoromba folyamatosan vas tablettán "éltem",vérszegény vtam,meg vas hiányos is,de most még annál is jobban hullik!Terhesen is maltofer-t szedtem,napi 3at:S
2010. ápr. 21. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!