Horkolás elleni műtét altatással (nyelvcsap)?
Férjemnek altatásban végezték a műtétet, és az egész nyelvcsapot levágták, kb 10 nap volt a gyógyulás, addig szegény eléggé megviselt volt, kemény, szilárd ételeket nem ehetett (nem is tudott volna, mert fájt volna a nyelés), de inni is kellemetlen volt ugyanúgy a nyelés miatt.
Igazából a 2-4. nap nem volt olyan vészes, inkább később, az 5-8.nap volt fájdalmasabb szegénynek.
Sajnos csak a Cataflam segített (napi 2-3), de akkor legalább tudott normálisabban étkezni és inni is, ha elmúlt a hatása, akkor volt rosszabb.
De összességében úgy gondolom, megéri, mert most hálisten nem horkol (csak néha-néha), mert ahhoz képest, milyen volt, a helyzet sokkal, de sokkal jobb!
Csak ezt a 10 napot kell kibírni :-)
Szerencsére a hiánya nem okoz problémát sem nyelésnél, sem ivásnál, sem légzésnél.
Ő az Ars Medicanal volt.
Remélem, tudtam segíteni :-)
Kedves Jolán!
Ma voltam gégészeten a nyelvcsapom miatt.A dokinő szerint nem vészes,várjak még,de én inkább már nem bánnám ha levágnák.Annyira nem zavar,de időnként irritálja a nyelvgyököm,szerintem túl nagy.Csinálta két képet,talán jól látható mekkora.A manduláimat is szeretném kivetetni,lehet,megcsinálnák egyszerre.Nézd meg a képeket és kérlek írd meg a véleményed,mit csináljak.
Szia, ezt szerintem ne tőlem, hanem a szakembertől kérdezd meg :-)
Ő fogja eldönteni, mi a megfelelő eljárás, hogy a horkolás megszűnjön.
Én amondó vagyok, hogy mivel nálunk bevált, így érdemesnek tartom a műtétet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!