Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Horkolás elleni műtét altatáss...

Sz.Jolán kérdése:

Horkolás elleni műtét altatással (nyelvcsap)?

Figyelt kérdés
Férjem ma megy horkolás elleni műtetre altatással (nyelvcsapot lelézereztetik). Mennyi idő kb egy ilyen műtét? Milyen tapasztalataitok vannak?

2016. aug. 22. 14:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia! Látom,már 2 hónapja tetted fel a kérdést,úgyhogy rég megtörtént a műtét.Ez engem is érdekelne,mivel túl nagy nekem is a nyelvcsapom,egyre jobban zavar,én is gondolkodom,hogy megműttetem.A kérdéseim a következők:hogy zajlott a műtét,altatásban v.garat érzéstelenítéssel? Csak kisebbítették v.teljesen eltávolíttták a nyelvcsapot? Mennyi volt a gyógyulási idő és főleg,hogy a hiánya okoz-e gondtot evésnél,ivásnál,légzésnél,nyelésnél? Mik a tapasztalatok?
2016. okt. 26. 06:32
 2/7 A kérdező kommentje:

Férjemnek altatásban végezték a műtétet, és az egész nyelvcsapot levágták, kb 10 nap volt a gyógyulás, addig szegény eléggé megviselt volt, kemény, szilárd ételeket nem ehetett (nem is tudott volna, mert fájt volna a nyelés), de inni is kellemetlen volt ugyanúgy a nyelés miatt.

Igazából a 2-4. nap nem volt olyan vészes, inkább később, az 5-8.nap volt fájdalmasabb szegénynek.

Sajnos csak a Cataflam segített (napi 2-3), de akkor legalább tudott normálisabban étkezni és inni is, ha elmúlt a hatása, akkor volt rosszabb.

De összességében úgy gondolom, megéri, mert most hálisten nem horkol (csak néha-néha), mert ahhoz képest, milyen volt, a helyzet sokkal, de sokkal jobb!

Csak ezt a 10 napot kell kibírni :-)

2016. nov. 1. 00:37
 3/7 A kérdező kommentje:

Szerencsére a hiánya nem okoz problémát sem nyelésnél, sem ivásnál, sem légzésnél.

Ő az Ars Medicanal volt.

Remélem, tudtam segíteni :-)

2016. nov. 1. 00:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ.
2016. nov. 3. 06:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedves Jolán!

Ma voltam gégészeten a nyelvcsapom miatt.A dokinő szerint nem vészes,várjak még,de én inkább már nem bánnám ha levágnák.Annyira nem zavar,de időnként irritálja a nyelvgyököm,szerintem túl nagy.Csinálta két képet,talán jól látható mekkora.A manduláimat is szeretném kivetetni,lehet,megcsinálnák egyszerre.Nézd meg a képeket és kérlek írd meg a véleményed,mit csináljak.

[link]

[link]

2016. nov. 3. 16:39
 6/7 A kérdező kommentje:

Szia, ezt szerintem ne tőlem, hanem a szakembertől kérdezd meg :-)

Ő fogja eldönteni, mi a megfelelő eljárás, hogy a horkolás megszűnjön.

Én amondó vagyok, hogy mivel nálunk bevált, így érdemesnek tartom a műtétet.

2016. nov. 5. 00:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Köszönöm a tanácsod,mindenképpen meg fogom csináltatni a műtétet.
2016. nov. 5. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!