Ha valaki cukorbeteg és nem tartja be az előírt diétát, de mindig a bevitt mennyiségnek megfelelően ad be inzulint, akkor is fenn áll a veszély, hogy kialakulnak szövődmények?
Vagyis fenn áll a veszélye, mivel a cukorszint stabil szinten való tartása a lényege.
Amúgy én tettem fel az "előző" kérdést a cukorbetegségről..
-első-
Szia! Velem is ugyanez a gond!!! Hogy ahogy irtad mint "egy éhes férfi" annyit eszik..És közbe elég sok.
Én általában a tészta ételeket hagyom ki. Szerencsére h nem szereti nagyon. Aztán vegeta, meg fűszerkeverékeket nem használok, hanem sima fűszereket. Sütni édesitővel..Mindent megfőzők amúgy, figyelek h több legyen a zöldség...
-első-
Krumpliról meg annyit, h mostmár eléggé jól ki van iktatva pl a szalmakrumpli.És olvastam h inkább főzve alacsonyabb egy picit a CH tartalma. És elég finom lesz ha megfűszerezed a vizet amibe főződ. Én babérlevelet teszek , majd a végén petrezselyem zöldet szórók rá.
Rizset sem szereti...de van ritkán az is zöldséggel összekeverve, vagy lecsó.
Sajnos lisztet azt még mindig fehérlisztet használok, de keveset.
10:25!
Arra értettem h az inzulin bevitele diéta nélkül "nagyon" sokat nem ér!!!Mert hiába van az inzulin ha az ember meg se pirulázza azt h ő igenis kellene diétázzon is mellette , ahhoz h sokáig megmaradjon. Lehet nem irtam érthetően...
-első-
10:25-ös, ha nem túl indiszkrét a kérdésem akkor elárulnád h milyen szövödményekről van szó a te esetedben?
-első-
Szia, én is cukros vagyok 20 éve. Ha többet kívánok enni, korrigálom inzulinnal, hogy ne menjen fel magasra.
A krumplit csicsókával helyettesítem, szerintem nagyon finom. Ha van kertetek, érdemes ültetni, igénytelen növény, kiírtani alig lehet. Nem emeli meg a vércukor szintet és jóval többet lehet belőle fogyasztani. Sülve, főve, pürének, mindenféle formában finom.
Lisztet pedig sokszor Norbi liszttel (szénhidrát csökkentett) helyettesítem, nem túl olcsó, de nekem megéri, hogy többet ehessek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!