Meg merjem főzni a galambot?
Mamámtól kaptunk két pucolt galambot, de nem sokkal utána orbáncos lett.
Nem tudom, hogy meg merjem-e főzni a galambot, mert mi van, ha attól kapta el?
(A galambok egy tanyán, disznók társaságában élnek)
Azzal nagyon rossz emlékem van. Nagyon kicsi gyerek voltam, talám 4-5 éves és a nagyanyám főzött galambot levesnek. Mikor éreztem a főtt szagát, elfogott a hányinger és azóta se jut eszembe a galambhúst ételként emlegetni, úgyanúgy nem mint valami fekáliát sem kóstolnék meg mert az is büdös mint a főtt galamb hús szaga kiskorom emlékeiből. Hányinger keltő. Emlékszem, mondta a nagyi, menj le kisfiam a játszótérre, mire feljössz lesz "finom" (pfúúúj!!) galambleves.
Amikor leszólt és bementem a lakásba, valami udóndorító szagot éreztem. Mondta, hogy itt van a finom leves egyél. Közelebb hajoltam és töményen megéreztem azt a büdös szagát és öklendezni kezdtem tőle. Az élő galambot szeretem mint állatot, de enni azt undorító.
Kipróbáltam egyszer, megfőztem galamb tojást és megkóstoltam, de az is ugyanolyan ehetetlen ízű volt.
A galamb az nekem nem étel mert olyan mellékszaga van főve amit egy élő galambon se érzek soha, ami visszataszító bűz. A csirkét megeszem és annak soha semmilyen furcsa ízét nem éreztem, de a galamb nem élelmiszernek való. Legfeljebb annak aki a varjút és az ürgét is megeszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!