Milyen távon várható komoly következménye az
alkoholizmusnak?
Figyelt kérdés
25 vagyok és szinte minden nap iszom alkoholt (többnyire családi, magánéleti, életviteli és önbecsülési) problémák miatt. Másfél éve kezdtem el és azóta folyamatosan csinálom (annak ellenére hogy utálom, mert folyamatosan refluxszal, gyomorfájással és másnapossággal küzdök miatta). Viszont - mivel az életem egy kudarc, barátaim nincsenek, a családommal élek (putriban, cigánysoron), akik ráadásul megkeserítik az életemet, nincs jövőképem, éhbérért gürizek emellett ki nem állhatom magamat - ezért más vigaszom nincs és inkább vállalom a kellemetlenségeket.
Csupán az érdekelne, hogy ilyen feltételek mellett kb. mennyi idő múlva lehet komolyabb következményekre számítani? (Pl. májzsugor, agyleépülés, gyomorfekély stb.)
2016. aug. 11. 14:58
1/5 anonim válasza:
A kannás bor a legdurvább leépítő. De az még odébb van. A másfél év semmi. Én 19 éves korom óta iszom, eleinte bulikban. Majd az egész hétvégét ivással töltöttem. Ekkor volt egy pasim akivel napi szintren 2 sört ittam. Most 37 vok, de tudatosan iszom. Kizárólag minőségi italokat birok meginni. Nincsenek problémáim. Egyenlőre. És szándékosan kerülöm van, hogy 2-3 hétig sem. Nem tudom, hogy ez alkoholizmus e?
2016. aug. 11. 15:19
2/5 A kérdező kommentje:
# 1
Mondjuk annyi, hogy olcsó, kommersz löttyöket én sem bírok lenyelni (sem borból, sem rövidből), de mindegy mert az alkohol így is káros. Viszont nálam ez napi szintű dolog, ráadásul van olyan, hogy rendkívül nagy mennyiségeket iszom meg egy nap (pl. 2-3 vagy sör, fél üveg pálesz vagy több). De ez a körülményektől is függ. Mennyire vagyok feszült, ideges, depressziós stb. Általában ilyenkor szokott az lenni, hogy egy hétig refluxom van és iszonyatos gyomorsav, hogy még kávézni sem bírok.
Ha mondjuk nyugisabb a helyzet, annyira nem vágyom az ivásra, de az ilyen sajnos ritka.
2016. aug. 11. 15:34
3/5 anonim válasza:
De hisz magad is tudod,a gyomorproblémák már az ivászat következményei.Még nagyon fiatal vagy.Kérj segítséget,hagyd abba az ivást.
2016. aug. 12. 13:31
4/5 anonim válasza:
Sportolj a piálás helyett, keress segítő csoportot Anonim Alkoholisták minden városban vannak. Olvass, fuss tököm tudja vmit találj ki, képezd át magad jobb szakma jobb pénz új célok és már Nem is kell a pia !
2016. aug. 23. 22:30
5/5 anonim válasza:
Te nagyon nyilvánvalóan NEM bírod az alkoholt. Ilyen tünetek több évtizedes masszív piálás után alakulnak ki, nem 25 éves korban. Ha ilyen erős mellékhatások sem tántorítanak el a napi szintű vedeléstől, akkor ráadásul még a hajlamod is nagyon erős az alkoholizmusra. Én elég durván ittam egy időben, de soha semmi bajom nem volt tőle, mégis leálltam, mert féltem, hogy szétcseszem a szervezetem. Ha neked mlg tüneteis id vannak, ráadásul ilyen fiatalon, akkor nagyon sürgősen abba kell hagynod az ivást, ha nem akarsz pár éven belül meghalni. Viccen kívül mondom. Különben szerintem depressziós vagy, azért iszol. Mindig van valami felszín alatti probléma, ami az alkeszség igazi oka. A bulizós kocsmatöltelék az, aki magáért a piálás élményéért vedel, te nem ez a kategória vagy. Én felkeresnék egy szocmunkást, majd bekommandóznám magam valami komplex pszichoterápiára a helyedben, mert az alkeszséged önmagában nem lehet jól kezelni, amíg a kiváltó okok fennállnak. (nem a külső szar körülményeid elsősorban, hanem a belsők).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!