Nagyon megmart a cicám, elég mély a seb szerintetek kell tetanusz vagy esetleg bevarratni? KÉP LENT!
Figyelt kérdés
Nem jár ki a lakásból , panelban lakom , sosem volt még kint .Hordozhat-e valami betegséget a körme alatt vagy elfertőzhet ? Most körömvirág krémmel kenem és oxigénes vízzel . Szerintetek mit tegyek?2016. aug. 8. 16:31
2/12 A kérdező kommentje:
Az államon van a seb, kb 3 cm lehet.
2016. aug. 8. 16:38
3/12 anonim válasza:
Te jó ég. Elég durva szerintem menj el orvoshoz!!
4/12 anonim válasza:
Menj el a dokihoz, hogy mossák ki a sebet.
5/12 anonim válasza:
Ha nem akarsz dokihoz menni, akkor kend be Dermazin kenőccsel! Az fertőtleníti a sebet és még a gyógyulásban is segít! Én az összes cica-kutya karmolásomat/harapásomat azzal orvosolom.
6/12 anonim válasza:
A macska körme meg az egész állat nem steril az igaz ,de nem kell pánikolni.
Én ilyen kis sebekkel nem rohangálok orvoshoz 3 órát várakozni,de ki hogy szereti..Maximum otthon betadin rá, aztán rá egy tapaszt oszt jónapot..
7/12 anonim válasza:
Fogadjunk, hogy nem fajtatiszta.
8/12 anonim válasza:
3 cm-es mart sebbel azért nem árt elmenni a sürgősségire, főleg ha állatharapás. A nyálban vannak olyan baktériumok, amelyek rettenetesen fertőznek. Kellhet az a tetanusz, de lehet, hogy antibakteriális cucc is.
Betadine-nal bekenheted, de a körömvirág meg az oxigénes víz hülyeség rá.
9/12 anonim válasza:
Miért? A fajtisztának nem tud karmolni vagy harapni?
10/12 anonim válasza:
Hát igen. Én nem merem megnézni a képet, mert érzékeny az idegrendszerem, de van rajtam több mint 20 éves macskakarmolásnak a nyoma.. Szal érdemes lehet az az orvos..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!