Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen gyakran jártok a wc-re?

Milyen gyakran jártok a wc-re?

Figyelt kérdés

Most nem viccből kérdem,hanem komolyan.Úgy érzem nem természetes,hogy csak 2 hetente van nagy dolgom.Hiába próbáltam hashajtókat,paradicsomlé,szilvalekvár,meleg víz stb.....semmi nem jön be.

Nektek milyen sűrűn van???

2010. ápr. 18. 15:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

Basszus, ennek köze sincs a Kultúra és közösség rovathoz. Az egészségben kellett volna feltenned.

Szerintem nagyon nincs jól, ha olyan ritkán mégy "nagydologra". Menj el orvoshoz, mert úgy tudom, az ilyen állapot hosszú távon vastagbélrákot is okozhat. szóval nem játék.

Tedd át az egészség rovatba a kérdést, hátha kapsz még hasznosabb válaszokat is.

2010. ápr. 18. 16:06
 2/11 A kérdező kommentje:

Bocsi tényleg rossz helyre ment,de nem tudom átrakni:-(( Hátha modik.

Igen és ez már évek óta így megy.Dokinál is voltam és majdnem ,hogy kiröhögtek.Szánalmas a Magyar egészségügy...

2010. ápr. 18. 16:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyél rostban gazdag ételeket, vagy ha végképp nem jön be, akkor egy szilvalekvár+tej+savanyú káposzta turmix.
2010. ápr. 18. 16:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mályvatea esténként. Sok folyadék! Rostdús étrend. Zapkorpa, zabpehely natúr joghurttal keverve.
2010. ápr. 18. 16:37
 5/11 anonim válasza:
100%
Vagy igyál egy kávét, nekem utána mindig van. (Tejeskávé is lehet)
2010. ápr. 18. 16:45
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A normális rendszerességet általában napi 2 és heti 2 közé teszik, ez egyénfüggő is. Szerintem az az egészséges, ha minden reggel el tud menni az ember nagydologát végezni.

Ehhez sok rost fogyasztása elengedhetetlen, ha csak hulladék, szemét, rost nélküli táplálékot eszel, akkor lelassul az anyagcsere, megreked a salakanyag a bélrendszerben, ami folyamatosan mérgez belülről téged.

Amikor nekem régen nagyon lelassult az anyagcserém, csak 8 naponta tudtam wc-re menni, akkor sem tudtam valami sokat produkálni. Az orvosok nekem sem tudtak semmi értelmeset mondani, így magam kerestem megoldást. Sok rost, minden este mályvatea (ez a tea tényleg nagyon jó, ajánlom).

2010. ápr. 18. 16:52
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Napi kétszer háromszor simán tudok üríteni.
2010. ápr. 18. 17:02
 8/11 anonim ***** válasza:
83%
2 naponta.
2010. ápr. 18. 17:19
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Regen en is heti 1x voltam kb, akkor is szekrekedessel ultem a wc-n vagy egy oraig... Most valtoztattam az etrenden, es napi 1x, esetleg ketnaponta megyek. A lenyeg, h inakbb tobbszor egyel keveset, akkor felgyorsul az anyagcsered, surubben jarsz majd.
2010. ápr. 18. 17:26
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a rengeteg jó tanácsot a mályvateát kipróbálom:))

Kávés megoldás nem jött be sajnos:((

Igen ha van akkor is szenvedek és emiatt néha véres is a székletem.

Köszönöm még egyszer.

2010. ápr. 18. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!