Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha nem tudom a vércsoportom?

Ha nem tudom a vércsoportom?

Figyelt kérdés
Laborra járok, de anno a terhes-kiskönyvemben tuti fel volt vezetve, de olyan jól elpakoltam, hogy meglegyen... :D hogy most nem találom, viszont jövőhéten menni szeretnék vért adni. Kérdezni fogják ugye? Annyira ciki, de nem tudom :(
2016. júl. 24. 17:58
 1/9 anonim ***** válasza:
nem fogják kérdezni, mindig meghatározzák.
2016. júl. 24. 18:03
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem fogják kérdezni. Ott azonnal meghatározzák és beírják a véradós igazolványodba. Ha még nincs ilyen, akkor adni fognak.

Nem ciki, de még kicsit sem.

2016. júl. 24. 18:09
 3/9 A kérdező kommentje:
Jajj de jó! köszönöm!
2016. júl. 24. 18:20
 4/9 anonim ***** válasza:
Már csak az a kérdés, hogy minek írják be bárhova is, ha úgyis mindig újra meghatározzák ?
2016. júl. 24. 21:05
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez az eljárási rend, szabály, törvény.

Mivel emberi tévedés is előfordulhat (helytelen meghatározás) és vannak olyan emberek, akik visszaélnének (pl. meghamisítják valaki kiskönyvét, ami a vércsoportra vonatkozik, előnyszerzés, gyilkosság céljából), ezért is inkább mindig ellenőrzik, amikor ez előírás, kérés.

2016. júl. 25. 08:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Értem én, de felesleges lekönyvelni, ha utána - törvényi egyetértéssel - úgysem hiszi el senki.
2016. júl. 25. 16:00
 7/9 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem felesleges lekönyvelni.

Nem mindegy, hogy pl. egy balesetesnél megtalálják ezt a kiskönyvet, és időben tudják értesíteni a kórházat, hogy mielőbb megfelelő vért tudjon kapni szükség szerint

vagy a beteget beszállítják a kórházba, miközben már romlik az állapota, a kórházban elvégzik az elemzést, majd elküldik a kérést a vérellátó felé, ott dokumentálnak és az osztályra szállítják. Ez idő alatt a beteg meghalhat.

Így most sz.sz. a mentős tudja értesíteni a kórházat, hogy X a vércsoportja, és amire a beteg a kórházba ér, ott a vércsoport meghatározás után már azonnal be tudják azt kötni.

2016. júl. 25. 16:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Magadnak mondasz ellent.

Ha életveszélyben a mentős megnézi és felhasználják az információt, szóval, ha ilyen éles helyzetben senkiben fel sem merül, hogy rossz vért kaphat, akkor mi a retkesnek nem lehet egyszer s mindenkorra elfogadni azt, amit először beírtak? Úgy csak egyszer kell hibátlanul adminisztrálni, így meg minden kanyarban fennáll a veszélye, vagyis vagy 10x akkora esélyünk van arra, hogy a mentős majd rossz információt kap.

2016. júl. 25. 20:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Olvasd el még egyszer, hogy mit írtam és kombinálj másképpen.
2016. júl. 25. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!