A golyóstoll tintájának milyen káros hatásai vannak a bőrre?
Figyelt kérdés
Ha golyóstollal rajzolgat valaki a kezére? Ez csak hosszú távon? Tehát ha egyszer-egyszer?? :D.........2010. ápr. 16. 17:15
1/8 anonim válasza:
bőrrák.? talán, nem tudom engem ezzel ijeszgetnek xD
2/8 A kérdező kommentje:
Oks :D azért nem hiszem! Még egy kérdés! Milyen olyan filc van ami nem káros annyira? a henna filcen kívül
2010. ápr. 16. 17:22
3/8 anonim válasza:
De, bizony bőrrák. A tinta beszívódik a sejtekbe először jóindulátú daganatot képez, majd miután a rákos sejtek átszakítják a sejthártyát bejutnak a véráramba és rákos áttéteket képeznek.
4/8 anonim válasza:
És ha valaki lenyeli a tintát mert kiszívtam véletlenül a tollból!!
5/8 anonim válasza:
Igazából a tollban az indigo karos (foleg a kek tollban). Az ilyen golyostollak eleg karosak foleg a tufilcek de leginkabb az alkoholos tollak(nagy valoszinuseggel okoz rakot avagy egyeb borelvaltozasokat). Vanna tollak melyeket kifejezetten a kezre valo hasznalatra talaltak fel. Ezeket tobb helyen is be lehet szerezni de online is megtalalhatok. Ha lenyelte valaki a tintat (elottem valaszolora vonatkoztatva) egyszeri alkalommal nem annyira karos mivel a majad viszonylag jol megemeszti\feldolgozza ugyanakkor csak ugy mint a vizben oldodo vitaminok tuladagolasanak tobbszori elpfordulasa majelegtelenseget okozhat mivel igencsak megterheli a szervezetet es sok karos anyag talaalhato benne... 13/L
6/8 anonim válasza:
8 éve minden egyes nap sz@rrá irogatom magam kék gólyos tollal és nincs még egy kis bőr elváltozásom se.:D
7/8 hungarikum_202 válasza:
Nem tudom, hogy hogyan írok tollal, de nekem minden egyes alkalommal full tintás lesz a kezem, de még élek és semmi nem lett a kezemmel. :D
8/8 anonim válasza:
A tinta lehet káros, vagy akár rákkeltő, de nem ilyen mennyiségben. Ha ilyen súlyos hatásai lennének, nem adnák gyerekek kezébe. A bőrsejtekben meg nem fog közvetlen elváltozást okozni, csak hosszútávon, nagy mennyiségben felszívódva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!