Miért kattan szinte minden egyes lépésnél a térdem?
Ahogy lépek, vagy például ugrálok, guggolok, hallom, ahogy kattog a térdem mozgás közben. Érzem is, bár nem fáj különösebben, csak kicsit kellemetlen, és persze nagyon rossz, hogy ott kattog, néha szerintem a körülöttem lévők is hallják. Általában csak a bal térdem szokott, de sokszor mindkettő. Fogalmam sincs, mitől lehet. Szedek magnéziumot, de lehet, hogy többet kellene? (Magne b6-ból egy darabot szedek egy nap, nem tudom, hány mg, mert nem találom ráírva...). Néhány hónapja van ez az állapot, még akkor elkezdtem edzésként guggolásokat végezni (teljesen szabályszerűen csináltam a gyakorlatokat) és úgy gondolom, lehet, hogy attól van? Bár mondom, fájdalmat nem érzek, csak ez a kattogás van minden mozdulatnál szinte.
Ja és csak 18 éves vagyok (lány).
Kérlek segítsetek, mitől lehet ez, és mit tehetnék, hogy elmúljon!
Kedves Kérdező!
A kattogás oka lehet valamely izom kötöttsége, ami húzást gyakorol valamilyen irányba a térden, vagy lehet az ok izomegyensúly felborulása, ami azt jelenti, hogy valamely izmok túlfeszültek, a többi ellazult, elengedett. Ok lehet még meniscus (térdízületben lévő porc felrostozódása, ödémája, túlterhelése).
Mindenképpen látni kell a térdet a megoldáshoz!
Üdvözlettel:
Pap Andrea, gyógytornász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!