Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit jelent hogy veres a...

Mit jelent hogy veres a szekletem?

Figyelt kérdés

Az elobb voltam Wcn es szorult is,es szinte fekete volt.Az elso es a masodik papiron is volt piros ver.Mostansag neha szur a lent a hasam.Ennek mi az oka?Nagyapamnak hasdaganata(nem tudom hogy mi ennek a rendes neve)volt.Most fordult eloszor velem ilyen es nagyon megijedtem.

13/L

2016. jún. 16. 12:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Kevés vizet és nyers dolgot fogyasztasz ,ellenben sok egészségtelen sós cukros főtt esetleg szénsavas ételt . A mérgek így ürülnek .
2016. jún. 16. 12:27
 2/7 A kérdező kommentje:
Uhh..hat ez mostansag tenyleg igaz.Megprobalok valtoztatni.Koszi a valaszt
2016. jún. 16. 12:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy tényleg a kaka volt fekete, vagy esetleg ahogy megtörölted csak azért.

Mert ez lehet a kezdete a menstruációdnak. A bugyid is feketés, barnás lett?

Ha igen akkor ez a menstruációd. Van akinek ilyen barnásan kezdödik. Ha még soha nem jött meg, akkor akár hónapokig is lehet, hogy csak ilyen lesz, de lehet hogy még ma elönt a vér.

A lyukak ott lent elég közel vannak, és simán lehet, hogy azt hitted a kakak az.

DE ha biztos vagy benne, hogy semmi esetre sem hüvelyböl jöhet ez a barnás, véres dolog, akkor mindenképpen beszélj anyukáddal.

A székleten a friss vér, végbél vérzést okoz, ez szorulásnál elöfordul kis mennyiségben. A fekete kaka viszont nem túl jó, söt azzal én mindenképpen orvoshoz fordulnék.

Fekete kaka egyébként még nagyobb mennyiségü piros ételtöl is lehet, pl cékla sötétpiros, már feketésre festi a kakát.

2016. jún. 16. 12:30
 4/7 A kérdező kommentje:

A menstruaciom mar 2 eve megjott,es nem a az volt mert a bugyim nem lett az.

Piros szinu etelt nem fogyasztottam.Es a szeklet tenyleg fekete volt.

2016. jún. 16. 12:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Először is próbálj meg nem megijedni, akármilyen ijesztő is. Beszélj a szüleiddel.

A véres székletnek rengeteg oka lehet.

Leggyakoribb, hogy a túl nagy erőlködéstől elpattan egy-egy ér, esetleg aranyeres vérzésed van.

A széklet színe azonban sok mindent elárul, a fekete szín utalhat alvadt vérre is, ami esetleg lehet hasi eredetű, de nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.

Mindenképpen a háziorvost kell meglátogatni, nem lesz béltükrözés, semmi rémisztő, valószínűleg felnyúl az ujjával a végbeledbe-ha igazi orvos, és valóban megvizsgál-, és megtapintja, hogy van-e vmi érszakadás, esetleg csomó. Ezt követően 3 napos mintavételre alkalmas kis tasakokat kapsz tőle, 3 napig mintát kell venned a székletedből, és ezt egy laborba elvinni, ahol valószínűleg vért is fognak venni tőled, mikor leadod a mintákat. A labor ezután kiértékeli, és elküldi a háziorvosnak, aki néhány nap múlva tájékoztat.

A legfontosabb, hogy mielőbb forduljatok orvoshoz!

Ügyelet utáni rezidens orvos N/27

2016. jún. 16. 12:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Rendben koszonom
2016. jún. 16. 13:04
 7/7 anonim ***** válasza:
De főleg arra törekedj, hogy a székleted ne legyen kemény, ne légy szorulásos. A neten sok tippet találsz.
2016. jún. 16. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!