Mit jelent hogy veres a szekletem?
Az elobb voltam Wcn es szorult is,es szinte fekete volt.Az elso es a masodik papiron is volt piros ver.Mostansag neha szur a lent a hasam.Ennek mi az oka?Nagyapamnak hasdaganata(nem tudom hogy mi ennek a rendes neve)volt.Most fordult eloszor velem ilyen es nagyon megijedtem.
13/L
Kérdés, hogy tényleg a kaka volt fekete, vagy esetleg ahogy megtörölted csak azért.
Mert ez lehet a kezdete a menstruációdnak. A bugyid is feketés, barnás lett?
Ha igen akkor ez a menstruációd. Van akinek ilyen barnásan kezdödik. Ha még soha nem jött meg, akkor akár hónapokig is lehet, hogy csak ilyen lesz, de lehet hogy még ma elönt a vér.
A lyukak ott lent elég közel vannak, és simán lehet, hogy azt hitted a kakak az.
DE ha biztos vagy benne, hogy semmi esetre sem hüvelyböl jöhet ez a barnás, véres dolog, akkor mindenképpen beszélj anyukáddal.
A székleten a friss vér, végbél vérzést okoz, ez szorulásnál elöfordul kis mennyiségben. A fekete kaka viszont nem túl jó, söt azzal én mindenképpen orvoshoz fordulnék.
Fekete kaka egyébként még nagyobb mennyiségü piros ételtöl is lehet, pl cékla sötétpiros, már feketésre festi a kakát.
A menstruaciom mar 2 eve megjott,es nem a az volt mert a bugyim nem lett az.
Piros szinu etelt nem fogyasztottam.Es a szeklet tenyleg fekete volt.
Először is próbálj meg nem megijedni, akármilyen ijesztő is. Beszélj a szüleiddel.
A véres székletnek rengeteg oka lehet.
Leggyakoribb, hogy a túl nagy erőlködéstől elpattan egy-egy ér, esetleg aranyeres vérzésed van.
A széklet színe azonban sok mindent elárul, a fekete szín utalhat alvadt vérre is, ami esetleg lehet hasi eredetű, de nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.
Mindenképpen a háziorvost kell meglátogatni, nem lesz béltükrözés, semmi rémisztő, valószínűleg felnyúl az ujjával a végbeledbe-ha igazi orvos, és valóban megvizsgál-, és megtapintja, hogy van-e vmi érszakadás, esetleg csomó. Ezt követően 3 napos mintavételre alkalmas kis tasakokat kapsz tőle, 3 napig mintát kell venned a székletedből, és ezt egy laborba elvinni, ahol valószínűleg vért is fognak venni tőled, mikor leadod a mintákat. A labor ezután kiértékeli, és elküldi a háziorvosnak, aki néhány nap múlva tájékoztat.
A legfontosabb, hogy mielőbb forduljatok orvoshoz!
Ügyelet utáni rezidens orvos N/27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!