Nyaki hát fájdalom és tünetei mik lehetnek? (Bővebben lent)
Már hónapok óta fáj a nyakam és az egyik csigolyám, nagyon sokat ülök a gép előtt viszonylag keveset mozgok mostanában, és folyamatosan meg van feszülve a vállam és amikor a vállamra figyelek hirtelen akkor felhúzva tartom és aztán amikor ezt észre veszem akkor ellazítom, reggelente ébredéskor a kezem szokott fájni azon belül is a kézfejem és az ujjam felső része van amikor a jobb van amikor a bal kezem. Gombóc érzet van a torkomban néha és ha olyan pozitúrát veszek fel akkor hirtelen elkezd verni a szívem szaporán. A nyakammal ha körzök akkor recseg-ropog. A vállaimban is érzek egy fajta folyamatos feszülést, és mellkasi fájdalmaim is vannak ha nem jól fekszem az ágyban. A fejem is beszokott időnként remegni. Az alkaromban is folyamatos izomfeszülést érzek, de könnyedén tudom mozgatni. Az kezem nem remeg és nem remeg be ha valamit meg kell tartanom, nyugalmi helyzetben sem remegek egyáltalán, és ha hanyat fekszek a földön akkor a fejemet le tudom tenni a földre és könnyen feltudok kelni és guggolásból is, ezzel arra célzok hogy nem hiszem, hogy neurológia gondom lenne, egyedül akkor remeg az ujjam, hogy ha egyenként behajlítom ha egyszerre behajlítom őket akkor nem remegnek. Időnként nehéz légzést is tapasztalok. Viszonylag a nyaki csigolyám kicsit kintebb áll. A szemeim nincsenek megdüledve, és a pajzsmirigyemen sincsen golyva. A székletem normális. Nem rég akár 14-16 órákat is ültem a gép előtt kb semmi mozgással. Nagyon kényelmetlenül alszok mivel reggel borzasztóan fáj a nyakam. A fogamat is szorítom este. De vannak reggelek amikor nem fáj a nyakam sem és nem szorítom a fogamat sem. Kicsit szorongós is vagyok, és voltak már pánikrohamjaim is. De igazából az érdekelne, hogy az ujjaim miért remegnek hogy ha egyenként behajlítom őket? Talán letapadt izmok vagy elmozdult csigolya nyomhatja az ideget? Vagy esetleg mindkettő?
20/F
jól elintészted magad:
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__7832..
Kedves Kérdező,
Még jócskán abban a korban van, hogy a leírt panaszok ellen tegyen. A feszültséget, stresszt le kell adni. Ha folyamatosan gyűjti az agyában, az idegrenszerében, az izmaiban, akkor komoly betegségeket fog összekovácsolni magának pszichés alapon, ahogy a pánikrohamok is már ezt jelzik. Tanuljon meg egy relaxációs technikát (pl. autogén tréning, jóga, meditációk, rendszeres energiát leadó sport stb.) és használja. Ha a sok ülés miatt nyaki sérve van, amire van esély a kézzsibbadás, remegés miatt, forduljon egy tapasztalt gyógytornászhoz, manuálterapeutához, aki segít rendbe tenni a nyakát, hátát.
Becsülje meg azt a testet, amit kapott, ha most eltékozolja, később bánthatja majd.
Üdv,
Szabó Klára - gyógytornász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!