Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Igaz az, hogy ha már kaptam...

Igaz az, hogy ha már kaptam vért, többet nem adhatok?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 12. 11:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem.
2010. ápr. 12. 12:27
 2/5 anonim válasza:
szerintem ez hülyeség mivel ugyan azt a vért kapod mint amien a tiéd sztem nyugodtan adhatsz ... de miért is kaptál vért ?? ha meg szabad kérdeznem
2010. ápr. 12. 12:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Anyukám mikor engem szült nagyon sok vért vesztett és ezért sok vért kapott, azóta rendszeres véradó. (Pont az esete miatt lett az.) Szóval utána is lehet adni.
2010. ápr. 12. 17:24
 4/5 anonim válasza:

Véradást kizáró okok:

-Testékszer vagy tetoválás, ha egy éven belül "került" a testünkre.

-Krónikus szervi betegség - szív-, tüdő-, máj- vesebetegségek, epilepszia, cukorbetegség, magas vérnyomás stb.)

-Felső légúti hurutos betegségek, lázas állapot.

G-yógyszerszedés (antibiotikum szedése 3-4 héten belül). Fogamzásgátló szedése nem kizáró ok.

-Tüneteket okozó allergiás állapot, allergia ellen szedett gyógyszer.

-Nagyobb műtét esetén 1 év, kisebb műtét után 3 hónap.

-Fiatal nőknél a menzesz első 3 napja.

-Intravénás kábítószerezés

-Gyakori partnerváltás, óvszer nélküli, alkalmi kapcsolatok.

2010. ápr. 12. 19:10
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is szülés után kaptam vért. Előtte is azért voltam véradó, mert abból indultam ki, lehet, egyszer még visszakapom. És lám, igazam lett. Ha nagy valószínűséggel nem is a sajátomat kaptam vissza.
2010. ápr. 13. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!