Nem zár rendesen a végbelem. (? )
Mosd ki rendszeresen! Tudom, hogy ezt nyilvános WC-n nagyon nehéz megoldani, de nekem azóta szűnt meg ez a problémám, mióta rendszeresen papír helyett kimosom nagydolog után. A bepállás is a múlté lett (pedig legalább húsz éve rendszeres volt).
A székleted egyébként valószínűleg lágy jellegű, csakúgy, mint az enyém. Emellett elképzelhető, hogy krónikus emésztési zavarokkal is küzdesz. (nem szokott stressztől megfájdulni a hasad, esetleg hasmenésed lenni?) Ezek persze csak feltételezések, viszont ha ebből magadra ismersz, akkor érdemes valahogyan csökkentened a stresszt, illetve olyan ételeket fogyasztani, amelyek keményítik a székletet. Nálam ilyen például az alma.
"Székletem normális, se nem kemény, se nem lágy."
Ne értsd félre, nem az alaktalan félhasmenést értem lágyabb alatt, hanem a "kenődős" jellegűt, amely nyomot hagy maga után. Ha ilyen, és keményíted tudatosan étkezéssel, akkor könnyebb lesz tisztán tartani is magadat.
Persze minden esetben jó megoldás a kimosás, ha van rá lehetőség. (Aranyér esetén is jó.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!