Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Igazolást így is kérhetek?

Igazolást így is kérhetek?

Figyelt kérdés
beteg lettem, de nem mentem aznap azonnal a háziorvoshoz csak másnap. Ha kérek igazolást akkor aznapra is kérhetek amikor beteg voltam de nem mentem be azonnal?
2016. máj. 23. 09:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen!

"45. §

(3) A keresőképtelenség a vizsgálatra jelentkezés időpontjától eltérően, legfeljebb öt napra visszamenőleg is igazolható.

(3a)388 Ha az orvosi dokumentáció alapján indokoltnak tartja, az ellenőrző (fő)orvos - a (3) bekezdésben foglaltaktól eltérően - 30 napra visszamenőleg igazolhatja a keresőképtelenséget.

(4)389 Kivételesen indokolt esetben - a (3) bekezdésben foglaltaktól eltérően - az orvosszakértői szerv a keresőképtelenséget a vizsgálatra jelentkezés időpontjától legfeljebb hat hónapra visszamenőleg is igazolhatja."

1997. évi LXXXIII. törvény

a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól

Már csak az orvos jóindulatán múlik, hogy igazodik a jogszabályhoz és kiadja neked az igazolást korábbi napra (törvényileg kiadhatja) vagy ezt nem teszi meg.

Mielőbb menj el hozzá és nyugodtan kérj tőle segítséget.

2016. máj. 23. 11:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Suliba kell? Mert oda nem adnak utólag, pont azért mert a betegség időtartamára jár. Vissza nem tudja dátumozni a naplót! Ha abba a betegség napján nem kerül be (oda kell telefonálni legalább) akkor másnap nem tudja rögzíteni és van ahol így nem adja ki a doki, hisz ő is megütheti a bokáját.

Betegszabi stb más.

2016. máj. 23. 21:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Sulis időszakra is vonatkozik a visszamenőleges igazolás kiadása!
2016. máj. 24. 07:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Ami a törvényben van, az nem tesz semmiben különbséget.

Ha egy gyereket nem visznek orvoshoz mondjuk hétfőn, csak pénteken és a gyerek egész héten nem megy suliba, az orvos törvényesen kiállíthatja egész hétre az igazolást. Ls. törvény.

Egyáltalán nem ütheti meg a bokáját a doki és nem kell visszadátumoznia semmit. Aznapi dátumot ír, de azt igazolja, amíg nem volt iskolában a gyerek.

2016. máj. 24. 07:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Én két gyerekorvoshoz jártam amíg sulis voltam, sose kaptam igazolást ha utólag akartam, örülhettem ha akkor aznaptól adott után... Oké hogy létezik a törvény de a betartás már más kérdés, a dokin múlik. Ha panaszt teszel attól még igazolásod nem lesz max rohangálhatsz. Sajnos itthon a törvények betartása nem divat, ilyen területen dolgozok és égnek áll a hajam rendesen, hogy mennyire le tudják tojni a dolgokat...
2016. máj. 24. 12:48
 6/6 anonim ***** válasza:

5# Ebben igazad van! Sokszor nem tartja be az eü. személyzet a törvényt, nem alkalmazkodnak hozzá.

Kérni lehet az igazolást, de az orvoson múlik (nem a törvényen), hogy kiadja-e vagy sem.

2016. máj. 24. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!