Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hányszor mosol kezet egy nap?

Hányszor mosol kezet egy nap?

Figyelt kérdés

Kb 1 hónapja volt egy riport a Fókuszban a sztárok különböző rigolyáiról. Galla Miklóst mániákus kézmosónak tartják, amikor azt mondta, hogy 6-szor mos kezet egy nap!!!!!

Ti átlagosan hányszor mostok kezet naponta?

2010. ápr. 9. 23:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Minden nyuszizás vagy kutyázás után. Ha belépek a házba az első dolgom a kézmosás.
2010. ápr. 9. 23:57
 2/16 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Én többször mosok kezet, mint mások, de nem érzem ezt kényszercselekvésnek. Ezt így tartom helyesnek. Nem ítélek el senkit a kézmosásának a gyakorisága alapján, én csak egyszerűen rosszul érezném magam, ha nem mosnék kezet miután az utcán voltam, vagy WC-n, vagy tettem a tűzre egy fát...

Egyszerűen eszemben van, hogy amihez hozzáérek az milyen nagyon piszkos lehet és a magam megnyugtatására megmosom a kezem.

Galla Miklóshoz képest úgy 3-4-szer több alkalommal...:-)

2010. ápr. 10. 00:16
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
20 kb
2010. ápr. 10. 01:52
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a Galla riportot én is láttam, nevettünk is a férjemmel. Mi is - egyenként - minimum 20x mosunk naponta kezet:

- WC-használatok után (sőt, ha pl. a kertből vagy bevásárlásból jövünk be, előtte is),

- házikedvenceink (kutya, tengerimalac, hörcsög)simogatása után mindig,

- főzés közben folyamatosan, többször,

- étkezések előtt és után,

- köhögés vagy tüsszentés után (hiszen ha nem is érzed, akkor is teleköpködöd),

- takarítás közben is, ha már koszosnak érzem,

- és egyáltalán, ha bárhonnan hazajövünk, az első dolgunk a kézmosás.

2010. ápr. 10. 07:34
 5/16 anonim válasza:
51%
általában 3x
2010. ápr. 10. 09:20
 6/16 anonim ***** válasza:
51%
3-4szer
2010. ápr. 10. 10:11
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
hát 6nál biztos többször. kutyázás után mindig, és evés előtt. ez több mint napi 6.
2010. ápr. 10. 10:13
 8/16 anonim ***** válasza:

3-szor wc használat után (3 db),

1-szer ha hazajövök,

3-szor étkezés előtt (3 db),

vagyis összesen kb. 7-szer.

2010. ápr. 10. 13:13
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

hát naponta ha 10x nem akkor egyszer sem! Mindig tiszta a kezem! Mindig tisztán nyúlok midnen után! Evés ivás Wc előtt WC után még fürdés tusolás után is amilyen hülye vagyok! :S :D

16/F

2010. ápr. 10. 14:25
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ja, tényleg, a főzést el is felejtettem említeni!

Amikor nyers húshoz érek, még a fakanál nyelét sem fogom meg, hogy közben kavargassam a feltett kaját, mert hiába mosnám meg utána megint a kezem, ha már húsos a fakanál nyele... Így hát, csak tiszta kézzel nyúlok a keverőeszközökhöz is.:-)

Engem attól is ki szokott rázni a hideg, amikor főzőműsorokban vagy vacsoracsatában vagy ilyesmiben látom, hogy a nyers húsos meg halas meg tojásos meg mindenféle kézzel őrlik a borsot abból a tekerős borsőrlőből...

Igaz, hogy úgy gyorsabb, ha nem állunk le mindent megmosni meg fertőtleníteni, de nekem sokkal jobb a közérzetem, hogy ilyen sokszor mosok kezet egy nap.:-)

2010. ápr. 10. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!