Hányszor mosol kezet egy nap?
Kb 1 hónapja volt egy riport a Fókuszban a sztárok különböző rigolyáiról. Galla Miklóst mániákus kézmosónak tartják, amikor azt mondta, hogy 6-szor mos kezet egy nap!!!!!
Ti átlagosan hányszor mostok kezet naponta?
Köszi a választ.
Én többször mosok kezet, mint mások, de nem érzem ezt kényszercselekvésnek. Ezt így tartom helyesnek. Nem ítélek el senkit a kézmosásának a gyakorisága alapján, én csak egyszerűen rosszul érezném magam, ha nem mosnék kezet miután az utcán voltam, vagy WC-n, vagy tettem a tűzre egy fát...
Egyszerűen eszemben van, hogy amihez hozzáérek az milyen nagyon piszkos lehet és a magam megnyugtatására megmosom a kezem.
Galla Miklóshoz képest úgy 3-4-szer több alkalommal...:-)
Ezt a Galla riportot én is láttam, nevettünk is a férjemmel. Mi is - egyenként - minimum 20x mosunk naponta kezet:
- WC-használatok után (sőt, ha pl. a kertből vagy bevásárlásból jövünk be, előtte is),
- házikedvenceink (kutya, tengerimalac, hörcsög)simogatása után mindig,
- főzés közben folyamatosan, többször,
- étkezések előtt és után,
- köhögés vagy tüsszentés után (hiszen ha nem is érzed, akkor is teleköpködöd),
- takarítás közben is, ha már koszosnak érzem,
- és egyáltalán, ha bárhonnan hazajövünk, az első dolgunk a kézmosás.
3-szor wc használat után (3 db),
1-szer ha hazajövök,
3-szor étkezés előtt (3 db),
vagyis összesen kb. 7-szer.
hát naponta ha 10x nem akkor egyszer sem! Mindig tiszta a kezem! Mindig tisztán nyúlok midnen után! Evés ivás Wc előtt WC után még fürdés tusolás után is amilyen hülye vagyok! :S :D
16/F
Köszi a válaszokat!
Ja, tényleg, a főzést el is felejtettem említeni!
Amikor nyers húshoz érek, még a fakanál nyelét sem fogom meg, hogy közben kavargassam a feltett kaját, mert hiába mosnám meg utána megint a kezem, ha már húsos a fakanál nyele... Így hát, csak tiszta kézzel nyúlok a keverőeszközökhöz is.:-)
Engem attól is ki szokott rázni a hideg, amikor főzőműsorokban vagy vacsoracsatában vagy ilyesmiben látom, hogy a nyers húsos meg halas meg tojásos meg mindenféle kézzel őrlik a borsot abból a tekerős borsőrlőből...
Igaz, hogy úgy gyorsabb, ha nem állunk le mindent megmosni meg fertőtleníteni, de nekem sokkal jobb a közérzetem, hogy ilyen sokszor mosok kezet egy nap.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!