Hol van az orvosi titok tartás?
Figyelt kérdés
Miért van az, hogy az anyám előbb tudja meg, hogy rosszindulatú daganatom van, mint én??? 25 éves vagyok, külön családom van, külön élünk.2010. ápr. 9. 14:13
1/8 anonim válasza:
Ha ez számodra kellemetlen, akkor azt az orvost, akihez befutott az eredményed, akitől kiszivárgott az információ bepanaszolhatod a vezető főorvosnál, de fordulhatsz a betegjogi képviselőhöz is. Eléggé régi szabály a titoktartás ahhoz, hogy végre be is tartsák !
2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon felháborodtam, hogy mikor mente a főorvoshoz az eredményért, akkor derült ki h anyám már 4 napja tudja.
2010. ápr. 9. 14:20
3/8 anonim válasza:
Számomra is felháborító lett volna.Én is elmondanám a főorvosnak!!!
És jobbulást!
4/8 A kérdező kommentje:
A doki aki elmondta anyámnak ő maga a főorvos!!!
2010. ápr. 9. 14:46
5/8 anonim válasza:
Akkor a betegjogi képviselőhöz fordulhatsz, minden intézményben ki van függesztve az elérhetősége. Vagy a főorvos főnökéhez.
6/8 anonim válasza:
Az nem lehet, hogy felvételedkor megadtad anyukád elérhetőségét, amikor kérdezték, hogy kit értesítsenek az állapotodról? (Ha egyáltalán volt kórházi felvétel).
Azt nem tudod, hogy anyukád hogyan tudta meg? (Őt hívta az orvos, vagy anyukád ment érdeklődni?)
Amúgy az előző válaszolóval egyetértek a teendőket illetően.
7/8 A kérdező kommentje:
Nem volt kórházi felvétel, egyszerű mintavétel volt, kb 15 perc és mehettem haza. Anyám szeret belekontárkodni mindenbe. Ha jol tudom felhivta a dokit. Azért nem akartam hogy dokitól tudja mert máshogy adja elő, meg mert minden dolgot felfuj és ezzel kikészit.
2010. ápr. 9. 19:05
8/8 anonim válasza:
Az első válaszoló vagyok. Amit a kérdésben írtál is nagyon gáz volt, de ez a telefon csak rátett. Hogy mer valaki telefonon ilyen infót kiadni ? Honnan tudja kivel beszél ?
Nem hittem, hogy ilyen komoly a dolog. A betegjogi képviselő eljárhat az ügyben.
Sok sikert a teljes gyógyuláshoz !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!