Nagyon keveset iszok?
Sziasztok. Az lenne a problémám, hogy nagyon keveset iszok, MAXIMUM fél liter vizet, de van hogy még az sincs meg
Ennek az oka az, hogy egyszerűen nem jön az inger + nem szeretem a víz ízét.
Még fiatal vagyok, viszont amióta emlékszek, soha nem ittam sok vizet. Régen, 2-3 éve még a napi 1L megvolt..
Ennek most már látom lassan a hátrányait: kiszáradt bőr, fehér bőr (nem tudom emiatt van-e), vérszegénység, a látásom romlása, ingerlékenység, állandóan alacsony vérnyomás, székrekedés.
Valaki van még hasonló helyzetben, mit tesz ellene? Hogyan vegyem magam rá az ivásra? 15 /l
Azt tudnod kell, hogy 20kg-ként kell elfogyasztanod 1liter folyadékot egy nap. Ebből ki tudod számolni a neked megfelelő mennyiséget. A folyadék nem azt jelenti, hogy csak vizet ihatsz egész nap. Ha nagyon nem megy, próbálj meg minél több levest enni.
A kiszáradt bőrnél vannak komolyabb következményei is az alacsony folyadékbevitelnek, mint pl.vesekő, vér besűrűsödése, stb.
A vérszegénységre a Floradix vasszirupot ajánlom. Ez a legtermészetesebb vaskészítmény, nem egy szintetikus gyógyszeripari hulladék.
A csapvizet nem tudom meginni de a szénsavmentes ásványvizet igen. Próbáltad azt is?
A száraz bőr, székrekedés és az alacsony vérnyomás simán lehet ettől. A fehér bőr pedig a vérszegénység miatt. Még fejlődő szervezet vagy nagy szüksége van a szervezetednek a vasra, jelentős többlet ez, nem könnyű pótolni. Nekem 1-2 évente volt vashiányos vérszegénységem, 20 éves korom óta egyszer sem pedig nem szedek vasat csak úgy sosem. De van szerepe ebben is egy kicsit a folyadéknak.
Ingerlékenység bármi lehet, de a lakosság nagy százaléka magnézium hiányos és ez is okozhatja, de lehet a vízhiány vagy a vérszegénység is.
A cukrozott italok nem szerencsések de lehet ebben a helyzetben az lenne a kevésbé rossz. Próbáld erőltetni a vizet mellé jöhet valami szénsavmentes is, ha végképp nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!