Teljes vérkép + pajzsmirigy?
Sziasztok!
Ma voltam a háziorvosnál beutalóért, mert anyukámat pajzsmirigyre műtötték és sajnos nekem is vannak hozzá hasonló tüneteim. A doktornő írt beutalót és teljes vérképre is kaptam, mivel nagyon régen volt már az vizsgálva. Minden fel van sorolva (se- CRP, K, NA, TG, GPT, GOT, GGT, összbi stb), az aljára meg oda van írva, hogy Dg.: Exyz szám Pajzsmirigy betegség, k.m.n.
Annyi lenne a kérdésem, hogy fogják akkor a T4, T3 és TSH-t is nézni? Mert az külön nincs odaírva, anyukám szerint pedig most már csak kérésre vizsgálják azokat. Esetleg célszerű visszamennem a háziorvoshoz rákérdezni? Teljesen laikus vagyok és a családban sem tudnak sokkal többet erről.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Köszönöm szépen a választ!
Nem, nincs benne sajnos. Lehagyták a TSH-t. Egyik ismerősöm nagy guru ebben sajnos, és mondta, hogy a T3 és T4 az szakorvosi kérés, TSH-t kérhet a háziorvos. Úgyhogy ma vágtázok vissza a háziorvoshoz, hogy TSH-val egészítse ki a beutalót, mert eredetileg is így volt, csak valahogy lemaradt a végéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!