Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Indagozó vérnyomás. Normális?...

Indagozó vérnyomás. Normális? 17/L

Figyelt kérdés

Reggelente 80-95 korul szokott lenni (de járkálás után, reggelente elszédülök felkelés után), napközben stabilizálódik stresszre, akkor 110-120 kozott. 20 perc futás utan mérve 130-140 kozott szokott lenni.

Normalis, hogy ennyire kilengenek az értékek?

2016. ápr. 27. 18:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Eleve a 80-95-ös vérnyomás sem normális.

A 110-120 az már normális, de az viszont nem, hogy csak stresszre stabilizálódik. Igazából az nem is stabilizálódás, hiszen stressz hatására mindenkinek megemelkedik... futásra meg főleg.

Menj el háziorvoshoz, valószínűleg beutal a kardiológiára. Az alacsony vérnyomásra nagyon ritkán írnak gyógyszert. Szerintem neked sem fognak, hanem ellátnak életmódbeli tanácsokkal.

2016. ápr. 27. 18:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem olyan stresszre gondoltam.. Hanem alapvetoen nem idegeskedek, hanem a hétköznapok rohanásai, ide-oda menés, számonkérések suliban... Erre értettem a stresszt. De ha egesz nap itthon vagyok és pihengetek, akkor 110 alatt van végig. 90 alattit csak ébredés utan mérek, de az is kevés alkalomkor van. 90-95 kozott van altalaban.
2016. ápr. 27. 18:32
 3/5 A kérdező kommentje:
Családban a magas vernyomas halmozottan fordult elő, ahogy az agyvérzés is. Azért mérem rendszeresen.
2016. ápr. 27. 18:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Teljesen jó a vérnyomásod. Reggel mindenkinek alacsonyabb, általában 100 alatt van a systolés érték. Napközben (étel,folyadékbevitel, napi rutin, séta után) stabilizálódik, ilyenkor a normális érték a te korodban 110-120 között van. Futás, edzés, aktív mozgás után természetesen emelkedik a pulzussal együtt. Ilyenkor még a 150 is elfogadott, ha egy kis pihenés után visszaáll a normális értékre. Az ember vérnyomása egész nap változik, ne ijedj meg. Viszont ha reggel szédülsz, akkor óvatosan kelj fel, ülj egy kicsit az ágy szélén, és már felkelésnél ihatsz egy pohár vizet. 90 alatt ne legyen, és 150 fölé ne menjen rendszeresen.
2016. ápr. 28. 02:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Na, a válaszaid alapján már egyet értek a 4-es válaszolóval is.

De a reggeli 80 közeli vérnyomással én akkor sem lennék kibékülve, ha ilyenkor természetesen alacsonyabb mindenkinek. Egy vizsgálattal semmit sem veszíthetsz, csak nyerhetsz.

2016. ápr. 28. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!