Kapható valahol ilyen zöld teakeverék? (részletesen lent)
Zöld tea GABA-val és L-theanine-nal. Nem tudom, magától értetődő-e, hogy ezeket tartalmazza, a lényeg, hogy legyenek benne.
Teakeverék összetevők: golgotavirág, macskagyökér, (német) kamilla, komló, csukóka
Legjobb lenne, ha mind lenne benne. Szorongás ellen innám.
Zöld tea GABA-val:
Ki ajánlott neked az általad leírt gyógynövények keverékét?
Szerintem nyugodtan kezdd el a macskagyökeret, komlót inni, külön is be tudod ezeket szerezni és otthon is összeállíthatod a keveréket.
A zöld teát furcsállom beletenni a keverékbe.
A gyógynövények közül vannak, amelyek erősítik más kombinációban csökkenthetik egymás hatását.
A zöld tea inkább élénkít, serkent, (talán pörget is), a macskagyökér nyugtat. Eddig nem hallottam arról, hogy ezeket a növényeket együtt használnák, ezért kérlek, írd meg, hogy hol olvastad (honnan szedted), hogy utána tudjak én is nézni.
Igazából itt írja, hogy: "Frequently, you'll find valerian combined with other relaxing herbs such as passionflower, skullcap, hops, or chamomile" vagyis "a macskagyökérrel kombináltan találhatsz golgotavirágot, csukókát, komlót, vagy kamillát is". Aztán lehet, hogy ezt nem pont teákra érti, hanem mondjuk kapszulákra, az nem jön le a megfogalmazásból.
A zöld tea pedig a GABA és az L-theanine "hatóanyagok" miatt kell.
Azt tudom, hogy egyik gyógynövény szedál, míg más élénkít, csak gondoltam, összeraknám az összes hasznos dolgot, aztán max jót alszom tőle:)
Az viszont igaz, hogy magam is összeválogathatom, csak gondoltam, hátha létezik ilyesmi egyben is, és akkor csak egy teát kéne megvennem.
Köszi a részleteket.
Hát, érdemes lenne hozzáértőt megkérdezni arról, hogy a zöld teát érdemes-e macskagyökérrel együtt fogyasztani.
Van egy olyan érzésem, hogy nem - de nem vagyok biztos.
A macskagyökér, mivel gyökér, más elkészítési módot igényel, mint a többi herba, így nem annyira érdemes összerakni a többivel.
A füvek, levelek, virágok áztatást igényelnek, a gyökerek inkább főzést.
Persze, olyat is olvastam már, hogy valaki a gyökeret 30 percig áztatja (forrázás után). Nem tudom, hogy az mennyire tud hatékony lenni.
Van, aki a macskagyökér esetében 6-8 órás áztatást javasol.
A macskagyökér nagyon jó, az elkészítési módja miatt ne tegyél le a használatáról.
Van, aki 5 perc főzést javasol a gyökér elkészítéséhez, ezután 15 perc áztatást.
Szerintem kérj valakitől egy kicsi Camellia sinensist, próbáld ki, hogy rád milyen hatással van és azután döntsd el, hogy valóban alkarod-e.
Sok fajta van, különböznek hatásukban.
Estefele vagy lefekvés előtt semmi esetre se igyál zöld teát - kétlem, hogy attól aludnál. Az inkább élénkít.
Kicsit félreérthetően fogalmaztam az előbb.
Tehát a zöld teát elsősorban a hatása miatt nem raknám össze a macskagyökérrel, nem csak az elkészítési módok közt levő különbségek miatt!
Itt van amúgy egy keverék:
Ezt pedig most amiatt nem használnám, mert orbáncfüvet tartalmaz és tavasztól őszig az nem javallt, mivel fényérzékenységet okozhat.
Van még ez is:
Szerintem kiváló, ha magának rakja össze az ember a keveréket, de nyugodtan próbáld ki, hogy neked hogyan a legjobb!
Úgy tudom, hogy a Camellia sinensisnek (zöld teának) van egy kis koffeintartalma, emiatt nem biztos, hogy neked jó lenne szorongás ellen. Egyéni dolog ez, van, akinek nem jó, mert nagyon pörgeti, másnak pedig beválik (nagyon különbözőek tudunk lenni, pl. ha már csak a vércsoportra gondolsz vagy a testalkatra).
Érdemes kipróbálni ezért, hogy rád hogyan hat, illetve kiölthetsz egy dosha tesztet, ami hozzásegítene téged ahhoz, hogy tényleg a számodra legmegfelelőbb gyógynövényt válaszd ki.
:-)
Örülök, hogy örülsz! :-) Szívesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!