Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha pár napja szedem a Rivotril...

Ha pár napja szedem a Rivotril 0.5 tablettát akkor lehetek függő?

Figyelt kérdés
Néha ugy érzem hogy egyre több kell. Van amikor egy nap beveszek kettőt vagy harmat. Akkor most függő lettem?
2016. ápr. 11. 09:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Akkor leszel függő ha nem tudsz lemondani róla, és hiányérzeted lenne, ha nem jutnál hozzá. Tehát igen, esélyes.
2016. ápr. 11. 10:15
 2/13 anonim ***** válasza:
A nyugtatók jók a mentális betegségekre, de nem kellene emelni az adagot. Ki kell várni, hogy gyógyítson.
2016. ápr. 11. 11:11
 3/13 A kérdező kommentje:

Szóval akkor van esély arra,hogy függő legyek. Első válaszoló te szedtél már Rivotrilt? És h igen lettél függő tőle? Második válaszolótól is ezt kérdezném.

Amúgy köszönöm az eddigi válaszaitokat.

2016. ápr. 11. 21:20
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem szedtem, csak tanultam a függőségekről meg a gyógyszerekről. :)
2016. ápr. 11. 21:24
 5/13 A kérdező kommentje:
Rendben. Értem. Köszönöm a segítségedet!:)
2016. ápr. 11. 21:27
 6/13 anonim ***** válasza:

Nincs mit. :) Ha érdekel, itt egy leírás a használat módjairól:

A használat formái (Jaffe, 1994):

1.Orvosi javallat: szorongásos betegség vagy alvászavar miatt.

2.A dózis emelkedik, de még klinikailag elfogadható mértékben.A gyógyszerszedés abbahagyása esetén szorongás vagy alvászavar jelentkezik. Fizikai függőség alakul ki tehát, anélkül hogy a dependencia egyéb tünetei jelen lennének. Általában véletlenszerűen derül ki a fizikai függőség ténye.

3. Orvosi javallatra történik a használat: de néhány hét vagy hónap után a páciens többet kezd használni:

Emeli a dózist, többször veszi be egy nap „felismerve” eufóriás hatását. Sokszor a használat fokozott alkoholfogyasztással váltódik fel. Pszichés tünetek jelentkeznek: memória- és hangulatzavarok, koordinációs zavarok, depresszió.

4. A gyógyszerszedésre korábbi alkohol-abúzus vagy függőség kialakulása után kerül sor, éppen az alkohol

hatásainak enyhítésére. A két szer (alkohol + benzodiazepin) együttes szedése veszélyesebb

5. Klasszikus visszaélésszerű használat: az eufóriás hatásért.

2016. ápr. 11. 21:33
 7/13 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy már a 3. típusba tartozol.
2016. ápr. 11. 21:33
 8/13 A kérdező kommentje:
Igen,van amikkr egy nap többet is beveszek(3-4szem). Csak félek hogy ha elfogy akkor milyen tüneteim lesznek. És hogy az orvos fel fogja e irni újra. Mert ugy tudja hogy nagymamám szedi. De itthon senki sem tudja hogy szedem.
2016. ápr. 11. 21:38
 9/13 A kérdező kommentje:
Mit jelent az eufóriás hatás?
2016. ápr. 11. 21:41
 10/13 anonim ***** válasza:

A terápiás hatáson (szorongásoldás, nyugtatóhatás, esetenként altatóhatás) túlmenően

eufóriát okozó szerek. Az alkoholt is ideértve:

• Csökkentik a szorongást,

• A testi és lelki fájdalmat,

• Csökkentik a kényelmetlen, fokozott aktivitást, pl. az agresszív és szexuális

késztetéseket,

• Az agresszió és a szexuális vágy csak átmenetileg fokozódhat.

• Elmúlik a szégyen és megalázottság érzése

• Megszűnik az érzelmi elidegenedettség

• Elfojtott érzések pszichológiailag primitív formában jelennek meg: „én szeretem az embereket”, „az emberek szeretnek engem”.

2016. ápr. 11. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!