Ha pár napja szedem a Rivotril 0.5 tablettát akkor lehetek függő?
Szóval akkor van esély arra,hogy függő legyek. Első válaszoló te szedtél már Rivotrilt? És h igen lettél függő tőle? Második válaszolótól is ezt kérdezném.
Amúgy köszönöm az eddigi válaszaitokat.
Nincs mit. :) Ha érdekel, itt egy leírás a használat módjairól:
A használat formái (Jaffe, 1994):
1.Orvosi javallat: szorongásos betegség vagy alvászavar miatt.
2.A dózis emelkedik, de még klinikailag elfogadható mértékben.A gyógyszerszedés abbahagyása esetén szorongás vagy alvászavar jelentkezik. Fizikai függőség alakul ki tehát, anélkül hogy a dependencia egyéb tünetei jelen lennének. Általában véletlenszerűen derül ki a fizikai függőség ténye.
3. Orvosi javallatra történik a használat: de néhány hét vagy hónap után a páciens többet kezd használni:
Emeli a dózist, többször veszi be egy nap „felismerve” eufóriás hatását. Sokszor a használat fokozott alkoholfogyasztással váltódik fel. Pszichés tünetek jelentkeznek: memória- és hangulatzavarok, koordinációs zavarok, depresszió.
4. A gyógyszerszedésre korábbi alkohol-abúzus vagy függőség kialakulása után kerül sor, éppen az alkohol
hatásainak enyhítésére. A két szer (alkohol + benzodiazepin) együttes szedése veszélyesebb
5. Klasszikus visszaélésszerű használat: az eufóriás hatásért.
A terápiás hatáson (szorongásoldás, nyugtatóhatás, esetenként altatóhatás) túlmenően
eufóriát okozó szerek. Az alkoholt is ideértve:
• Csökkentik a szorongást,
• A testi és lelki fájdalmat,
• Csökkentik a kényelmetlen, fokozott aktivitást, pl. az agresszív és szexuális
késztetéseket,
• Az agresszió és a szexuális vágy csak átmenetileg fokozódhat.
• Elmúlik a szégyen és megalázottság érzése
• Megszűnik az érzelmi elidegenedettség
• Elfojtott érzések pszichológiailag primitív formában jelennek meg: „én szeretem az embereket”, „az emberek szeretnek engem”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!