Milyen gerincbetegségem lehet alig 23 évesen?! Aggódom, teljesen kivagyok.
Hasi fájdalmakkal is jár..., de eddig csak emésztőrendszerrel kapcsolatos betegségek irányában vizsgáltattam ki magamat.
Derekam közepén van a fájdalom központja tapintás alapján, legtöbbször viszont bizonyos testhelyzetekben "savanyú" fájdalmat érzek övszerűen az egész derékban, illetve a has bal, vagy néha jobb oldalán.
Levert vagyok, fáradékony, karikásak a szemeim.
Sokáig aggódtam bélrák miatt, mert régebben volt polipom és bélgyulladásom is (talán most is van gyulladás).
Legutóbb augusztusban vettem részt tükrözésen, akkor csak kisebb gyulladásokat találtak a vastag- és vékonybélben (sok mintát vettek).
Nemrég voltam hasi ultrahangon, ott sem találtak daganatot, csak kisebb májmegnagyobbodást, diffus laesiio jeleivel és lépmegnagyobbodást.
Utánanéztem kicsit az interneten, és az olvasottak alapján a gerincdaganatnak is lehetnek hasonló tünetei, ahogy a porckorongsérvnek is...
Most este sokat nyomogattam a fájó területen a hátam, és feltűnt, hogy van egy nagyjából kör alakú piros folt azon a részen, amelynek a közepe nagy területen fehér.
Legközelebb néhány hét múlva kell visszamennem a gasztroenterológushoz a hasi uh-eredménnyel.
Viszont már több orvos is mondta az utóbbi hónapokban, hogy gerinc-eredetűek is lehetnek a panaszaim, de valamiért mégis az emésztőrendszerrel foglalkoztunk.
Köszönöm a válaszod!
Azt még hozzátenném, hogy a fájdalmam nem mindig "savanyú" jellegű. Sokszor feszítő, illetve görcsös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!